Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Lokaal nieuws


Filteren op datum:
        

Almeerders steeds sportiever

Gepubliceerd op: 16-10-2018 19:02

Almeerders sporten steeds vaker dan voorheen en scoren qua sportdeelname ook hoger dan bewoners van andere gemeenten. Dat blijkt uit het Sportdeelnameonderzoek 2018 dat de gemeente Almere dit jaar liet uitvoeren. Van de Almeerders van 16 jaar en ouder liep het percentage sporters het afgelopen jaar verder op naar 72%. In 2006 was dat nog 64%. Van de volwassen Almeerders sport 61% iedere week en 75% sport iedere maand. Ook die cijfers liggen beduidend hoger dan het landelijk gemiddelde (51% sport wekelijks en 67% maandelijks). De trend is dat steeds meer mensen kiezen voor sporten als fitness. Duursporten als wandelen, hardlopen en fietsen worden populairder, terwijl het marktaandeel van meer traditionele verenigingssporten daalt. Sportdeelname onder kinderen tot 16 jaar bleef met 83% ongeveer gelijk.
Lees verder

InteraktContour realiseert woonplek voor mensen met hersenletsel in Almere

Gepubliceerd op: 16-10-2018 18:55

InteraktContour realiseert samen met woningcorporatie de Alliantie 12 nieuwe appartementen in een leegstaand schoolgebouw aan de Poëziestraat in Almere. De woningen zijn voor mensen die door hersenletsel - na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersenoperatie - zorg en ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te kunnen blijven wonen. De verbouwing is 15 oktober gestart en is volgens de huidige planning mei 2019 klaar.
Lees verder

Toekomstige bewoners begraven tijdcapsule in Almere

Gepubliceerd op: 16-10-2018 18:47

Projectontwikkelaar ZeemanVastgoed uit Hoorn (NH) heeft samen met Bouwbedrijf Noordersluis uit Lelystad een feestelijk tintje gegeven aan de start van de bouw van wooncomplex BuitenGewoon in Almere Buiten.
Lees verder

Meer Lokaal nieuws

Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)