Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Maakt geld gelukkig?

19 maart 2017

Maakt geld gelukkig? Dat is dit jaar het thema van de Week van het Geld. In de Week van het Geld vraagt de gemeente elk jaar aandacht voor het belang van goed omgaan met geld. Wethouder Froukje de Jonge, CDA, : "Helaas is het vaak zo dat schulden kunnen leiden tot ongeluk. Vooral als ze groter worden en het zicht op een oplossing buiten bereik lijkt te zijn. Daarom is het zo belangrijk dat mensen die schulden hebben hulp durven zoeken. Het voorkomen van schulden is nog beter. Tijdens de Week van het Geld zijn er veel activiteiten voor jongeren en kinderen. Want we willen onze kinderen zo vroeg mogelijk het belang laten inzien van het goed omgaan met geld.'

Wat is er allemaal te doen?

27 maart:

Feestelijke opening & lessen op school

8.15 uur: Feestelijke opening van de Week van het Geld door wethouder Froukje de Jonge samen met het Money Team op openbare basisschool (Obs) de Albatros in de Faunabuurt. Ook de leerlingen van Obs de Torteltuin zijn hierbij aanwezig.

Scholen aan de slag met het thema "Maakt geld gelukkig?"

Aansluitend gaan veel scholen in Almere van start met het thema 'Maakt geld gelukkig?' en volgen zij lessen over Financiële Educatie. Zij doen dit met lesmateriaal van Wijzer in Geldzaken, Bank voor de Klas of de Spangas lessenserie 'Leergeld'.

Wethouder Froukje de Jonge leest voor uit Meneer Beer

De wethouder leest na de feestelijke opening aan groep 1 en 2 voor uit het boek van Meneer Beer.

Informatiebijeenkomst voor ouders in de Faunabuurt over Financiële Opvoeding

Om 8.30 uur is er voor ouders van de Faunabuurt een informatiebijeenkomst over Financiële Opvoeding

(Edelhertweg 85).

28 maart

Voorleeslessen, gastlessen en informatiebijeenkomst voor ouders Aquamarijn

8.30 uur Basisschool de Aquamarijn organiseert deze ochtend naast voorleeslessen voor groep 1 en 2 en diverse gastlessen voor de overige groepen ook een informatiebijeenkomst voor ouders over Financiële Opvoeding (Meerveldplein 4-6).

Theatervoorstelling over omgaan met geld, meet & greet met meneer Beer

9.00 uur Theatervoorstelling van 'Meneer Beer' voor groep 3-5 op basisschool de Albatros en de Torteltuin. Deze poppenvoorstelling is speciaal ontwikkeld om kinderen te leren omgaan met geld. De groepen 1 en 2 hebben een Meet en Greet met Meneer Beer.

Battle: Slim omgaan met je geld

Op basisschool de Goede Herder en de Kring in de Molenbuurt verzorgen jongeren van Place2B vandaag speciale gastlessen voor groep 7 en 8. Zij gaan met elkaar deze week een 'battle' aan. Welke leerlingen het meeste weten over 'Slim omgaan met je Geld'?

Informatiebijeenkomst over rondkomen met laag inkomen i.c.m. psychiatrische problematiek

13.00 uur - 14.30 De Week van het Geld valt dit jaar samen met de Week van de Psychiatrie. Daarom wordt er in het gemeentehuis om 13.00 uur in samenwerking met STIPT Almere, de Meregaard en Kwintes een informatiebijeenkomst georganiseerd voor mensen die geïnteresseerd zijn in rondkomen met weinig inkomen in combinatie met psychiatrische problematiek.

29 maart

Slim omgaan met geld volgens de studenten van Windesheim

Op woensdagochtend geven studenten van Windesheim bij een informatiestand op Hogeschool Aeres informatie over slim omgaan met geld.

Braderie met mister Cash en superveel activiteiten

14.40 - 17.00 Op het schoolplein van Obs de Albatros (Edelhertweg 85) opent Mister Cash de feestelijke 'Week van het Geld'-braderie. Met onder andere De Droomspeelbus, een voetbalkooi, sport- en spelactiviteiten en een springkussen. Met een strippenkaart van €3,00 kan uw kind aan alle spelletjes mee doen. Ook wordt er geld opgehaald voor het goede doel Stichting Jarige Job.

30 maart

Battle @ Place2B

In de ochtend barst de battle tussen basisscholen de Kring en de Goede Herder los in jongerencentrum Place2B.

Preventie & Donald Duck

In de ochtend krijgen ook de onderbouwklassen van Pro Almere bezoek van de preventiemedewerker van PLANgroep. Zij krijgen informatie over de Week van het Geld en een speciale editie van de Donald Duck.

Uitv€rkocht!

Een aantal Leerlingen van Pro Almere en het Nautiluscollege (100) wonen de theatervoorstelling 'Uitv€rkocht' in de Glasbak bij van theatergroep KlasseKunst! over omgaan met geld.

31 maart

Hoe wordt je rijk???

11.00 uur Wijzer in Geldzaken heeft de Gemeente Almere de speciale lessenserie 'Hoe wordt je rijk?' aangeboden. Op vrijdag 10 maart 2017 is de eerste klas op Pro Almere hiermee begonnen. Wethouder Froukje de Jonge woont de gastles bij tijdens de Week van het Geld.

Afsluiting: Hoeveel kinderen kan de stichting jarige job gelukkig maken met de opbrengst van de Week van het Geld?

13.00 uur De Week van het Geld eindigt officieel op Obs de Albatros. Tijdens de afsluiting wordt bekendgemaakt hoeveel geld er is opgehaald voor Stichting Jarige Job. Een vertegenwoordiger van de stichting vertelt dan over het werk van de stichting en neemt het geld officieel in ontvangst.

Meneer Beer leert omgaan met geld


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)