Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Mooi debuut trainer Ron Gerlof bij zaterdagteam Waterwijk

Kersverse tweedeklasser Waterwijk heeft tegen eersteklasser Hierden een uitstekende prestatie neergezet.

De ploeg van Ron Gerlof wist tegen Hierden vijfmaal tot scoren te komen terwijl de gasten maar eenmaal het doel wisten te vinden en dat gebeurde uit een strafschop.

Waterwijk-trainer Ron Gerlof zag dat zijn team de tegenstander vanaf het begin goed onder druk zette. Wel hadden de gasten de eerste twintig minuten meer balbezit als de Almeerders maar dat veranderde snel. Uiteindelijk was het in de 20e minuut 1-0 voor Waterwijk toen Niels van der Zaal een penalty benutte na een te harde charche van Hierden. De tegenstander dat veelal de diepte zocht was ook herhaaldelijk voor het doel van de thuisclub te vinden maar kon niet tot scoren komen. In de 33e minuut verdubbelde Waterwijk wel de voorsprong, een voorzet van rechts werd door verdediger Kevin Schut ongelukkig geraakt en belandde de bal achter de verbouwereerde Hierden-goalie John van Klompenburg 2-0. Hierden kon ondanks diverse kansen voor de rust niet tot scoren komen maar Waterwijk deed dat wel via Jerry Osei die een solo fraai afrondde 3-0.

Na de hervatting eerst een gelijkopgaand duel maar toen Waterwijk in 58e minuut de vierde goal door Miquel Welles maakte was de wedstrijd beslist. Nadat Waterwijk hierna nog wat kansen had laten liggen deed Hierden in de 65e minuut wat terug, uit een terechte strafschop redde men de eer door Brian Klaassen 4-1. Waterwijk verslapte in deze fase en kregen de gasten aardig wat mogelijkheden om tot scoren te komen maar zowel Jansen als Mijnheer verzuimde om te scoren. Uiteindelijk maakte Waterwijk ook nog de vijfde goal via Mike van Pareen en was men deze wedstrijd de terechte winnaar die de mogelijkheden beter benutte. Dit zag ook Waterwijk-trainer Ron Gerlof: “Ik ben wel tevreden gezien de gehele wedstrijd en de grote inzet van mijn ploeg maar ik heb ook nog genoeg verbeterpunten gezien en daar gaan we de komende weken aan werken!” aldus de trainer die voor het eerst in Almere bij een club aan het roer staat.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)