Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

NachtVolk: een spannende speurtocht in een donker museum

Op woensdag 21 oktober, midden in de herfstvakantie, is het traditiegetrouw weer tijd voor het spannende ‘NachtVolk’. Nieuw Land Erfgoedcentrum opent haar deuren in de avond voor een nachtelijke speurtocht door 7000 jaar geschiedenis. De lichten van het museum blijven uit, bezoekers gaan met enkel een zaklamp op pad. De avond is geschikt voor durfals vanaf 8 jaar. Aanvang 19.30 uur en de avond duurt tot 21.30 uur.

Aan het einde van de dag, als de laatste bezoekers zijn vertrokken, doven de lampen in Nieuw Land en gaat het personeel naar huis. Het museum hult zich in duister en alles lijkt rustig… Maar niet op 21 oktober, dan komt het NachtVolk naar Nieuw Land! NachtVolk is een bizarre speurtocht door een donker museum. Een zaklamp geeft de bezoeker net genoeg licht om niet te verdwalen en antwoorden op de vragen te vinden. Deze avond zwerven er rare figuren door het gebouw, zij zijn het NachtVolk en geven ook antwoorden, maar of ze betrouwbaar zijn, dat valt te betwijfelen.

Ook is er een verteller, die heel korte, maar niet minder spannende verhalen vertelt over bijvoorbeeld de heksen van Schokland. Aan het einde van de avond staat er een eigenaardig drankje voor de bezoekers klaar.

Het is de derde keer dat het NachtVolk rond zal dwalen in Nieuw Land. Medewerkers zijn op dit moment bezig met de voorbereidingen zoals rookmachines testen, spinnenwebben verzamelen en de heksenketel installeren. ‘De vorige jaren was het een geweldig spannende avond, het is dit jaar uitgebreid met een bijzondere verhalenverteller dus ja, de verwachtingen zijn weer hoog gespannen’, aldus Karin Dibbits, communicatiemedewerker Nieuw Land. Bezoekers hoeven zich niet van tevoren aan te melden en de toegangsprijs voor NachtVolk is hetzelfde als de normale toegangsprijs voor Nieuw Land, ook is de Museumkaart geldig. Wel is het belangrijk dat kinderen met begeleiding komen. Verder zal het voorplein beschikbaar zijn om te parkeren. Daarvoor geldt ‘vol = vol’.

Nieuw Land
Nieuw Land is museum + archief + studiecentrum in Lelystad en vertelt de geschiedenis van Flevoland. Aan de Lelystadse kust werken Bataviawerf, Nieuw Land en RCE Maritiem Depot samen aan een nieuw cultuurbelevingspark ‘Batavialand’.

Foto 1. : Kinderen vragen de archivaris om antwoorden voor de speurtocht tijdens NachtVolk, foto gemaakt door Wierd Massink.
Foto 2. : NachtVolk, foto Nieuw Land Erfgoedcentrum


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)