Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Vanaf 9 december 2018 een nieuwe dienstregeling voor allGo Almere bit.ly/2S00GVC

Nationaal Schoolontbijt in Almere

7 november 2017

Van 6 tot en met 10 november doen de Almeerse leerlingen van 35 basisscholen mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Zij beginnen gezond aan hun dag door samen te ontbijten op school. Naast het gezamenlijke ontbijt kunnen de kinderen meedoen aan sportieve activiteiten die in Almere worden georganiseerd op verschillende schoolpleinen, sporthallen en playgrounds.

Door samenwerking met buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen kunnen de kinderen verschillende sporten proberen en krijgen zij informatie over het belang van voeding, beweging en een goed ontbijt. Zo laten we Almeerse basisschoolleerlingen zien hoe leuk, lekker en makkelijk het is om gezond te eten en goed te bewegen.

Ruim een half miljoen kinderen van 2.900 basisscholen in Nederland gaan samen ontbijten op school, in stadhuizen en in musea. De vijftiende editie van het Nationaal Schoolontbijt heeft als thema “Gezond ontbijten is geen kunst!”. Elke dag gezond ontbijten, dat kan immers iedereen! Het jaarlijkse evenement stimuleert op een leuke en laagdrempelige manier kinderen om gezond te eten.


Meer informatie: www.schoolontbijt.nl.


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)