Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Nationale Archeologiedagen in Almere

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober doet Almere mee aan de Nationale Archeologiedagen. Tijdens deze dagen is het mogelijk om alles te weten te komen over de eeuwenoude geschiedenis van Almere. In en rond het Archeologiehuis in Almere Buiten worden feestelijke activiteiten georganiseerd, voor jong en oud.

Ervaar de Almeerse geschiedenis
De geschiedenis van Almere gaat duizenden jaren terug en dit kunt u tijdens de Nationale Archeologiedagen in het Archeologiehuis zelf ervaren. Vuursteenbewerking, armbandjes maken, zoeken naar goud met een metaaldetector of luisteren naar spannende verhalen over de Almeerse Kogge en de Klepperridder, het kan allemaal. Archeologen van de gemeente Almere laten bijzondere Almeerse vondsten zien, van de Steentijd tot heden.

Van potscherf tot mammoettand
Bezoekers kunnen ook een eigen vondst meenemen. Heeft u iets gevonden in de Almeerse bodem en vraagt u zich af wat het eigenlijk is? De archeologen van de gemeente Almere geven graag hun oordeel.

VINDplaats Zenit
Ook op VINDplaats Zenit, op loopafstand van Het Archeologiehuis, vinden op zaterdag 15 oktober tal van activiteiten plaats.

Het Archeologiehuis
Het Archeologiehuis is sinds april geopend en is een initiatief van de gemeente Almere, Bureau Archeologie en Monumenten. In het Archeologiehuis is het hele jaar door een permanente tentoonstelling te zien over de geschiedenis van Almere.

Kijk voor meer informatie op www.almere.nl/archeologie en www.vindplaatszenit.nl


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)