Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Vanaf 9 december 2018 een nieuwe dienstregeling voor allGo Almere bit.ly/2S00GVC

Natuur prikkelt al je zintuigen

8 november 2017

‘De natuur geeft energie. Het prikkelt al je zintuigen’, zegt afdelingshoofd Jaco ter Wal van advies- en ingenieursbureau Tauw. Hij is er trots op dat Tauw sinds eind oktober gouden sponsor is van Het Flevo-landschap.

Als gouden sponsor levert het bedrijf een positieve bijdrage aan het beheer en ontwikkelen van natuurgebieden in Flevoland. ‘De natuur in Flevoland is indrukwekkend. Pampushout wordt het Central Park van Flevoland. In Natuurpark Lelystad is het mogelijk om vele dieren (van otters tot Przewalskipaarden) van heel dichtbij te zien. Dit is uniek en volgens ons een prachtig voorbeeld van de verborgen natuurschoonheid van Nederland’, zegt hij enthousiast.

Tauw, dat aan de basis van het ontwerp van stadsbos Pampushout staat, is een Europees advies- en ingenieursbureau en telt in Nederland ongeveer 750 medewerkers. Het is een bedrijf met een groen hart. ‘We dagen onze medewerkers uit om vanuit hun persoonlijke passie slimme oplossingen te bedenken voor een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving’, zegt Jaco ter Wal. ‘We adviseren bedrijven en overheden bij het maken van keuzes voor een duurzame ontwikkeling. We initiëren, denken mee, ondersteunen, stimuleren en werken mee aan een duurzame toekomst. We hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Onze belofte is: sustainable solutions for a better environment. We zetten ons er elke dag weer voor in.’

Het bedrijf ondersteunt naast Het Flevo-landschap, IVN en Amref Flying Doctors. ‘We sponsoren alleen partijen die aansluiten op onze visie en die een concrete bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.
Het Flevo-landschap is hier een mooi voorbeeld van’, legt hij uit.

Sietze Hess, hoofd communicatie en marketing van Het Flevo-landschap, is blij met de nieuwe sponsor en ziet dat steeds meer bedrijven een bijdrage willen leven aan beheer en ontwikkeling van natuur in Flevoland. ‘Het Flevo-landschap kan rekenen op de steun van ruim 12.000 begunstigers en een groeiend aantal bedrijfsvrienden. Alleen dit jaar al verwelkomde wij negen nieuwe sponsoren. Dankzij deze steun beschermt het Flevo-landschap de natuur en maken we met elkaar Flevoland elke dag mooier’, zegt hij.

Het Flevo-landschap
Stichting Het Flevo-landschap is de particuliere natuurbeschermingsorganisatie van Flevoland en is opgericht in 1986 en heeft 56 natuurgebieden met in totaal ruim 5.600 hectare Flevolandse natuur in eigendom. De stichting beheert gebieden en cultureel erfgoed, waaronder de Lepelaarplassen en Pampushout bij Almere, Natuurpark Lelystad en het Werelderfgoed Schokland (UNESCO). Samen met bedrijfsvrienden, ruim 12.000 begunstigers en 150 vrijwilligers zorgt Het Flevo-landschap ervoor dat het Flevolandse landschap behouden blijft en Flevoland elke dag mooier wordt.

Foto: Het Flevo-landschap van Fotostudio Wierd


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)