Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Net geen stunt maar geweldige comeback dames FC Almere.

13 februari 2020

Woensdagavond moesten de dames aantreden tegen de ongeslagen koploper IJsselmeervogels. Onder ideale omstandigheden in het stadion aan de Westmaat.

De eerste tien minuten waren voor Almere met twee kleine kansjes. Hierna kreeg IJsselmeervogels de kans om hun favoriet spel te spelen, de counter met lange ballen op de twee snelle spitsen. Hierdoor wisten de Vogels dit driemaal goed uit te spelen en was zonder dat Almere hier iets tegenover kon stellen de 3-0 ruststand bereikt.
Na een pittige discussie in de rust kwam er een heel ander Almere het veld op.
De thuisploeg kreeg geen kans meer op de lange bal en Almere was de bovenliggende partij. Toch duurde het tot de negenenzestigste minuut toen Geneva Neslo op rechts goed doorging en spits Thashanya Suart bediende die beheerst de 3-1 binnen kopte.
Hierna sloop er toch wat nervositeit in de thuisploeg. In de vijfenzeventigste minuut was het Jaimy Rooze die goed doorging in de zestien en Thashanya Suart goed aanspeelde die de 3-2 binnen werkte. FC Almere voelde dat er meer te halen was en ging alles of niets spelen. Eerst stond de keepster nog twee keer in de weg maar in de tweede minuut van de blessure tijd was er een goede bal van Romaisa Alfaroky die Jamie Rooze wegstuurde deze kwam van rechts goed door en plaatste de bal in de verre hoek. Na de aftrap floot de scheidsrechter direct af en volgde een geweldige ontlading bij de dames van Almere. Een geweldige comeback waar achteraf misschien wel meer in had gezeten. Wat ook mooi was om te zien was dat de twee ingevallen speelsters van de MO 19 Kirsten Steengraver en Romaisa Alfaroky zich goed lieten gelden en een mooie bijdrage leverde aan het resultaat.
Helaas is er nu weer een stop in het programma en is de eerst volgende wedstrijd voor de dames van Almere op 14 maart bij Buitenboys.


Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)