Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Niet alles is wat het lijkt

Op 18 maart zijn er verkiezingen voor de provinciale staten en het waterschap. Om ervoor te zorgen dat we met z’n allen naar de stembus gaan organiseerde RTL 4, op prime time, een verkiezingsdebat.

Het belang van het stemmen zit h’m vooral in het indirect kiezen van de kandidaten voor de 1ste kamer. De huidige regering krijgt met veel moeite wetsvoorstellen door de eerste kamer vanwege de politieke samenstelling. Het zure gezicht van minister Schippers verscheen herhaaldelijk in alle nieuwsprogramma’s toen haar wetsvoorstel, de vrijheid van artsen keuze, af te schaffen het niet haalde in de eerste kamer. Politiek Den Haag was in rep en roer.

Het verkiezingsdebat van RTL4 bestond uit prikkelende stellingen. De stelling: uitgereisde jihadisten kunnen beter daar sneuvelen dan terugkeren naar Nederland, echode nog lang door op televisie, radio en kranten. En dat is nou jammer! Rutte gedroeg zich als Wilders, die vanwege ziekte niet aanwezig was. Hij onderstreepte dat een groot deel van Nederland het met hem eens was. Het was overduidelijk, hij was druk bezig stemmen te winnen.

Flexibele banen versus vaste banen was een stelling die zo van tafel werd geveegd door Rutte: niet interessant genoeg, het gaat om onze ‘unieke kwaliteiten’! We moeten aangesproken worden op onze ‘krachten’. Dit is een vage uitspraak en valt verkeert bij mensen die door de crisis geen werk meer hebben. Ik ben van mening dat kwaliteiten en krachten ons echt niet uit de bijstand kunnen houden, rechtse prietpraat noem ik dit. Werkgevers werken graag met flexibele contracten, ze geven namelijk minder risico. Word je ziek, denk je anders dan je werkgever, word je ouder en wellicht duurder, hup weg ermee! Het gaat steeds minder om inhoud, alleen de euro’s tellen. Investeren in werknemers en wederzijdse loyaliteit is al helmaal geen kwestie meer.

Toch jammer dat de VVD de grote winnaar was van dit debat. Op televisie staan de politici op scherp en is maar één ding belangrijk namelijk zieltjes winnen. Populistische kreten vliegen om je oren maar wees kritisch. Ik hoop oprecht dat stemmers in hun achterhoofd houden dat niet alles is wat het lijkt.

 
Kyra von Beken


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)