Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Nieuwe namen: o.a. Soundos, Young Ellens, Mikey Biemans en grootse dance battle

Op vrijdag 28 september vindt KAFTIVAL plaats in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Het is de derde editie van KAF's eigen indoorfestival waarbij het volledige gebouw gebruikt wordt als podium voor een uiteenlopende programmering. Optredens van o.a. Soundos, Young Ellens, Mikey Biemans, Joop Buyt en Once Upon A Time maken de line-up compleet. Eerder kondigde KAFTIVAL al optredens van o.a. Jett Rebel, Donnie, SFB en Famke Louise aan.

Het programma van het Almeerse festival KAFTIVAL is compleet. In maar liefst zeven zalen vinden optredens en dj-sets van diverse artiesten plaats en er wordt een grote dance battle georganiseerd. KAFTIVAL staat bekend om haar uiteenlopende programmering. Eerder werden er optredens van acts als Jett Rebel, Donnie, CUT_ en The Dubbeez aangekondigd.

Dat KAF meer dan muziek programmeert, is o.a. terug te zien in de zaal van Comedyclub Almere. Zij hebben, naast de eerder aangekondigde Fuad Hassen, cabaretiers Nabil Aoulad Ayad en de Belgische Jeroen Leenders gestrikt. Headliner van de avond is Soundos. De comédienne maakte haar opwachting bij De Wereld Draait Door als huiscomedian, maar verwierf haar grootste bekendheid met deelname aan programma's als Expeditie Robinson, Wie is de mol en The Roast.

Ook dans is een belangrijk onderdeel van het festival. Dance Court organiseert een grootse danswedstrijd: 'Battle court'. Hier gaan de beste urban dansers de strijd met elkaar aan onder toeziend oog van een driekoppige vakjury: Yordana Rodriguez, Daniel Louis en Duimalot. Dansers kunnen zich aanmelden voor de battle via info@dance-court.nl. Daarnaast vinden er showcases plaats van populaire dansgroepen als Jamdown en Once Upon A Time. Laatstgenoemde verkreeg grote bekendheid door hun deelname aan het televisieprogramma 'Time To Dance'.

Dat er in Almere veel liefhebbers van hiphop en R&B wonen, is duidelijk terug te zien in de programmering. Dé rapsensatie van dit moment, Young Ellens, is hier aan toegevoegd. De carrière van de jonge Amsterdammer ontwikkelt in sneltreinvaart. Hij scoort een hit met het nummer 'Bella Ciao', werkte al samen met bekende collega-rappers en maakte in augustus zijn opwachting op de mainstage van het Appelsap festival ter vervanging van hun Amerikaanse headliner.

Het is niet de enige urban act. Ook YouTuber Lexxxus en de uit Almere afkomstige rapster Zoë-Jadha zijn aan de line-up toegevoegd nadat er al eerder optredens van o.a. SFB, Famke Louise en Valsbezig zijn aangekondigd. Geprogrammeerde dj's zijn o.a. Giordan Chase, Madbwoy, Devarsity, Nuances, Eddy Vidal, Daims, Renjiro en Yung Alxndr.

Op het podium van Playground Thursday, waar bezoekers nieuwe indiebands kunnen ontdekken, zullen Steve French en KIEFF een optreden verzorgen. Laatstgenoemde maakt licht psychedelische garage rock en bracht dit jaar hun debuut 'Noise/Relapse' uit. Het Amsterdamse trio Steve French speelt grungy rock en gaat dit najaar op tour met de Popronde.

De Almeerse supportersgroep Allyminati heeft de line-up van hun feestkantine uitgebreid met een live optreden van Joop Buyt. De Hagenees werd bekend als voetbal-twitteraar, maakt regelmatig zijn opwachting in programma's als FC Afkicken en hij schreef een dichtbundel. In zijn repertoire combineert Joop het levenslied met feestmuziek, hardstyle en hiphop.

Onder de noemer KAF OPEN voert KAF diverse projecten uit op het gebied van talentontwikkeling. Dit (lokaal) talent krijgt een eigen podium op KAFTIVAL. Er stonden reeds optredens gepland van Rey Tranquilo en Glenn Foreman, winnaars van de Grote Prijs van Nederland 2017. Hier zijn korte showcases van Almeerse talenten Rizzy, Mystic, Vich Holy, Water en Rasta G aan toegevoegd.

Dit jaar is het festival voor het eerst uitgebreid met een nachtprogramma. Dit bestaat uit de clubconcepten 80's verantwoord, Vunzige deuntjes, 90's Now, Jamrock X Afrolosjes, Zer00's Heroes en Buiten Dienst.

Buiten Dienst heeft deejay Mikey Biemans toegevoegd aan het programma. Met zijn eclectische samensmelting van house, disco en elektronische klassiekers maakt hij de line-up van deze zaal compleet. Eerder draaide Biemans op festivals als Solar, We Are Electric en Extrema.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)