Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Nieuwe reeks FIRST FRIDAY van start bij Corrosia Theater, Expo & Film

Met de start van het nieuwe culturele seizoen van Corrosia Theater, Expo & Film begint ook FIRST FRIDAY weer: hét culturele evenement in Almere Haven waarbij een jong team programmeurs de kans krijgt om zes avonden vorm te geven. Het nieuwe team is vol enthousiasme begonnen aan de komende edities, waarvan de eerste een verrassende avond belooft te worden gevuld met een divers programma en vol jong talent. Zo staan de voorstelling Bloomsbury van Florian Myjer en de film Sirene van Zara Dwinger op het programma. Daarnaast is er muziek en een bijzondere expositie. Het wordt een gezellige avond cultuursnuiven met een drankje in de hand. De eerste editie van FIRST FRIDAY vindt plaats op vrijdag 1 september vanaf 20 uur bij Corrosia Theater, Expo & Film.

Het nieuwe team programmeurs
Charlotte, Eline, Roselinde en Sylvia vormen het nieuwe team van FIRST FRIDAY. Zij willen de komende maanden het publiek prikkelen en inspireren door een divers en verrassend programma te presenteren. Charlotte studeerde cultuurgeschiedenis en werkt als zelfstandig ondernemer. Eline is niet alleen thuis in het muziektheatervak, maar studeert ook literatuur- en cultuurwetenschap. Roselinde studeert muziekwetenschap en Sylvia is afgestudeerd dramaturg. Samen vormen zij een gemêleerd gezelschap en willen ze niets liever dan zes edities lang hun passie voor kunst en cultuur delen en daaromheen een gezellige avond creëren.

Bloomsbury
Voor de eerste editie van FIRST FRIDAY dit seizoen speelt Florian Myjer zijn afstudeervoorstelling Bloomsbury. Wat in het begin lijkt op een absurdistische documentaire-achtige voorstelling over de Bloomsbury Group, blijkt uiteindelijk veel verder te gaan dan feitjes en uit te monden in een persoonlijke zoektocht naar de houdbaarheid van idealen.

Sirene
Naast Bloombury wordt de afstudeerfilm Sirene, geregisseerd door Zara Dwinger, vertoond. In deze film volgen we de 15-jarige Kay die een ruig jongensleven leidt, maar wanneer hij Melody ontmoet ontdekt hij een andere kant van zichzelf.

Eerste editie op 1 september
De eerste editie van deze nieuwe reeks FIRST FRIDAY vindt plaats op 1 september in Corrosia Theater, Expo & Film aan de Markt 43 in Almere Haven. Om 20.00 uur gaan de deuren open. Kaarten zijn te koop voor 5 euro (studenten betalen 2,50 euro op vertoon van hun studentenkaart) aan de deur en via www.corrosia.nl

Houd Facebook, Instagram en Twitter @Firstfriday036 en de website van Corrosia Theater, Expo & Film in de gaten voor meer informatie over de programmering. De volgende edities zijn op 6 oktober, 3 november, 1 december, 5 januari en 2 februari.

Corrosia Theater, Expo & Film is in 2015 begonnen met het project FIRST FRIDAY waarmee zij jonge cultuurprofessionals de kans geeft om elke eerste vrijdag van de maand een artistieke avond samen te stellen. FIRST FRIDAY wordt mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds en Gemeente Almere. Kijk voor meer informatie op www.corrosia.nl

Afbeelding: Poster First Friday © Ted Struwer


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2017 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)