Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Regionaal nieuws


Filteren op datum:
        

Echte Mensen toeren door Flevoland } bezoeken alle bibliothelen in Flevoland

Gepubliceerd op: 21-01-2018 01:38

Speciaal voor de Poëzieweek toeren Echte Mensen door Flevoland. Van 29 januari tot en met 31 januari treden zij zes maal op in Flevolandse bibliotheken. Echte Mensen bieden dan een belevenis die onderscheidend is wat betreft vorm, inhoud en uitvoering. Hun zogeheten performances betitelen ze zelf als “oproeringen”. Doordat zij opereren op het snijvlak van theater, poëtische teksten en populaire muziek versterken die elkaar wederzijds. Het werk van Echte Mensen is zowel tegendraads als hartroerend. Maar hoe ernstig en eerlijk ook de onderwerpen die Echte Mensen aansnijden, er is ruimte voor een bevrijdende lach.
Lees verder

Bazen van Nederland staan hun stoel af aan kinderen

Gepubliceerd op: 18-01-2018 11:20

Ruim 200 kinderen nemen op donderdag 25 januari voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s en directeuren. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren deze basisschool- en vmboleerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later. In Flevoland doen onder meer de Commissaris van de Koning, Almere City en PON mee.
Lees verder

Inwoners Flevoland produceren weinig afval

Gepubliceerd op: 17-01-2018 14:20

Inwoners van de provincie Flevoland produceren jaarlijks gemiddeld 497 kilo huishoudelijk afval. Dat is zes procent minder afval dan het landelijk gemiddelde. Flevoland is daarmee de provincie waarin de hoeveelheid afval per inwoner het twee-na-laagst is. Dit blijkt uit onderzoek van Afvalcontainershop.nl, waarbij de lokale verschillen in de hoeveelheid huishoudelijk afval per inwoner in kaart zijn gebracht.
Lees verder

Meer Regionaal nieuws

Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)