Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Regionaal nieuws


Filteren op datum:
        

Studenten uit Delft en Amsterdam winnen fietswedstrijd in Amerika met nieuw Nederlands snelheidsrecord

Gepubliceerd op: 17-09-2017 21:22

Wielrenster Aniek Rooderkerken heeft zaterdag in de Nevadawoestijn met 121,5 km/u het Nederlands snelheidsrecord fietsen voor vrouwen verbroken en wint hiermee de World Human Powered Speed Challenge, een competitie met innovatieve fietsen en topsporters uit de hele wereld. Dit deed ze in de VeloX 7 van het Human Power Team, een aerodynamische hightech ligfiets ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft en VU Amsterdam.
Lees verder

Idealis wint Quick Scan VN-verdrag

Gepubliceerd op: 15-09-2017 14:54

In de zomer is MEE Veluwe een winactie gestart waarbij organisaties kans maakten op een gratis Quick Scan VN-verdrag. Deze scan toetst in hoeverre een organisatie toegankelijk is voor mensen met een beperking op allerlei vlakken. Inmiddels is de winnaar bekend: bij Idealis, studentenhuisvester in Wageningen en Ede, wordt binnenkort de Quick Scan VN-verdrag uitgevoerd.
Lees verder

Asielzoekerscentra open dag

Gepubliceerd op: 13-09-2017 20:44

Veel asielzoekerscentra, waaronder azc’s in Flevoland, openen op zaterdag 23 september tussen 12.00 en 16.00 uur hun deuren voor het publiek om een indruk te geven van het dagelijks leven op een azc. Deze landelijke open azc dag is een initiatief van het COA, het Ministerie van Veiligheid & Justitie en VluchtelingenWerk Nederland. Vorig jaar trok de open azc dag ruim 40.000 bezoekers.
Lees verder

Meer Regionaal nieuws

Copyright © 2017 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)