Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Officieel diploma voor mensen met beperking

Noem het gerust een primeur: Na jaren onderzoek en praten met allerlei instanties, staat zorginstelling Triade op dit moment voor een geweldige nieuwe fase in de ontwikkeling voor mensen met een beperking.
In samenwerking met Pro Almere en de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) start een vijftal jongeren vanuit de horeca locaties van Triade met het behalen van praktijkcertificaten om van hier uit te starten met het behalen van een KAS (keuken assistent) praktijkdiploma. Dit diploma is landelijk erkend, een stap vooruit in het participeren in de maatschappij van deze doelgroep. “Ik ben zo trots en blij, dat we na jaren lobbyen eindelijk de wensen van onze medewerkers kunnen gaan vervullen”, aldus Nancy Bennenk, beheerder Lunchroom Tante Truus.

Maandag 14 mei was een grote dag voor Lisa, Tim, Ad, Michelle en Serina, vijf medewerkers van Triade die werkzaam zijn bij Lunchroom Tante Truus en Café Roest in Almere. Zij werden hartelijk verwelkomd bij Pro Almere waar deze week hun praktijkopleiding van start gaat. Na een introductie van vakleerkracht Peter werden zij door de leerlingen van Pro Almere wegwijs gemaakt in de keuken en kregen zij een rondleiding door de school. Na het behalen van hun eerste certificaat medio juli kunnen de leerlingen doorstromen richting het officiële horecadiploma KAS - keukenassistent.

Door: Sylvia Huisman - Triade

Op de foto vlnr: Michelle, Tim, Lisa, Ad & Serina (Fotografie: Sylvia Huisman)


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)