Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Olympisch kampioen Maarten van der Weijden opent Buurtkamer

Op maandag 13 maart gaat de Week van Zorg en Welzijn weer van start. Ook in Flevoland start De Week goed. De landelijke ambassadeur van de week, Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden, opent op maandagavond 13 maart de Buurtkamer in Lelystad. Een nieuw samenwerkingsproject op initiatief van Welzijn Lelystad, Woonzorg Flevoland, InteraktContour, Kwintes en Triade. Bezoekers zijn welkom van 18:00 – 20:00 uur bij Plein 201 in de Hanzeborg, Koningsbergenstraat 201.

De Buurtkamer
De Buurtkamer is er voor mensen die actief op zoek zijn naar een zinvolle daginvulling. Hier draait het allemaal om het verder ontwikkelen van vaardigheden die zelfstandigheid en meedoen in de maatschappij vergemakkelijken. De Buurtkamer is gestart in Plein 201 (Hanzeborg) en in Atolplaza, in samenwerking met diverse organisaties uit Lelystad.

Krachten bundelen
Tijdens de kick off in Flevoland besteedt Maarten van der Weijden aandacht aan de kracht van de samenwerking tussen Welzijn Lelystad, Sociaal wijkteams en verschillende zorgorganisaties. In deze huidige tijd is het extra belangrijk om dit soort samenwerkingsinitiatieven in de schijnwerpers te zetten. Door deze samenwerking ontstaan voor inwoners van Lelystad nieuwe en betere mogelijkheden om deel te nemen aan het sociale leven. Van der Weijden maakt kennis met de activiteiten die de Buurtkamer voor inwoners van Lelystad biedt en zet zowel de medewerkers en vrijwilligers als de bezoekers aan de Buurtkamer extra in het zonnetje.

Nationale Week van Zorg en Welzijn
Van 13 tot en met 18 maart 2017 is de Week van Zorg en Welzijn. Tijdens deze Week organiseren zorg- en welzijnsinstellingen in het hele land activiteiten om te laten zien wat zij betekenen voor mensen. Zowelwerk coördineert de Week van Zorg en Welzijn in Flevoland. Iedereen is van harte welkom op verschillende locaties. Op www.zowelwerk.nl is een compleet en actueel overzicht van activiteiten in de regio te vinden. Via Twitter @zowelwerk zijn actuele activiteiten in Flevoland te volgen. Voor een landelijk overzicht van activiteiten en deelnemers: www.weekvanzorgenwelzijn.nl.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)