Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Ongeremd released EP -Te laat op tijd - op 14 december in KAF Almere

Na 5 jaar op de planken staan met o.a. eigen cabaretshows, het bereiken van de halve finale vorig jaar bij Cabaretfestival Cameretten 2016 in een uitverkocht Oude Luxor Rotterdam, (zomerse) festivals, huiskamerconcerten en nog veel meer. Zijn de jongens van Ongeremd, eind 2016, voor het eerst de studio ingedoken, om hun allereerste EP 'Te laat op tijd' op te nemen. En natuurlijk gaat dat gepaard met een feestelijke, nu al legendarisch, release concert in de kleine zaal van Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).

Te laat op tijd: 'We hebben onze tijd genomen om met een eerste eigen cd te komen. Het is nooit onze bedoeling geweest om te gehaast iets uit te brengen. Het is je eigen muziek, dat is op een manier heel kwetsbaar, dus dan moet je er voorzichtig en verstandig mee om gaan totdat het goed voelt. Vorig jaar, tijdens ons Cameretten-avontuur, ontstond opeens die drang; het gevoel dat we er 'klaar voor waren'. Na een succesvolle crowdfunding via Voordekunst, gepaard met waanzinnige donaties van bekenden, onbekenden en het Cutuurfonds Almere, kunnen we deze EP, op ongeremde wijze, releasen in het KAF. Een voor ons heel bijzondere plek. Beter te laat, op tijd, dan dat het er helemaal nooit van komt.

Verhalen vertellen: 'Deze allereerste EP is een verlengde van datgene waar we 1,5 jaar geleden mee zijn gestart, namelijk; puur verhalen vertellen. Wij vinden het vertellen van verhalen in de vorm van cabaret, spoken word of onze liedjes de kern. Niet alles draait meer om de 'haha' bij Ongeremd. Persoonlijke verhalen of onderwerpen waar momenteel veel over wordt gepraat. De EP zelf gaat over 'hoe te dealen met de wereld van nu'. Alles gaat tegenwoordig zo ongelooflijk snel en bijna niemand kan het heden nog bijhouden. Het voelt haast als een marathon zonder einde. In de hoop bij te blijven, vergeten we soms belangrijke, vaak cruciale dingen in het leven. Ook wij hebben de afgelopen jaren ieder onze 'ups en downs' gehad. Het gevolg is vaak keuzestress, burn-outs en je niet honderd procent kunnen ontwikkelen tot wie jij eigenlijk echt bent, door voorgekauwde, niet tastbare etiketten, stempels en noem zo maar op. Dit proberen wij in onze muziek en teksten te weergeven, met als resultaat: 'Te laat op tijd' (EP).

Concert: ' Het concert zal 14 december plaatsvinden in de kleine zaal van KAF. Voor ons een bijzondere plek, omdat het hier voor ons al die jaren terug is begonnen. We vonden het belangrijk dat we dan ook hier gingen spelen. Tijdens het concert spelen we uiteraard niet alleen de vier liedjes van de EP, maar deze zullen als rode draad door het concert heen lopen. We hebben er ontzettend veel zin in. Het is alweer een tijdje geleden dat wij met een grote show/concert in Almere hebben gestaan. We hopen maar dat Almere ons niet is vergeten. '

Ongeremd – EP-release concert 'Te laat op tijd'
Aanvang: 20:30
Kleine zaal – KAF Almere
Kaarten: €10,- (of €12,50 combiticket)
www.KAF.nl


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)