Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Onthulling kunstwerk bij afscheid bestuursleden Waterschap Zuiderzeeland

28 maart 2019

Woensdag 27 maart onthulde commissaris van de Koning Leen Verbeek het kunstwerk in de zaal waar het algemeen bestuur (Algemene Vergadering) van het waterschap vergadert. Het kunstwerk is door de provincie Flevoland aangeboden bij de heropening van het Waterschapshuis in Lelystad. De afgelopen maanden heeft beeldend kunstenaar Marianne Alting hieraan gewerkt, waarbij zij zich heeft laten inspireren door water en het waterschapswerk.

Beeldend kunstenaar Marianne Alting

Marianne Alting kreeg en accepteerde de opdracht voor het kunstwerk in het voorjaar van 2018 en is na de zomer begonnen: “In deze opdracht komt alles samen, de verbinding tussen water van vroeger in de Biesbosch waar ik geboren ben en Flevoland waar ik later ben gaan wonen. Water is de leidraad. De elementen aarde, water, lucht en vuur hebben elkaar nodig voor balans en evenwicht in het leven. Het waterschap verenigt deze elementen in hun taak.”

Afscheid van de huidige Algemene Vergadering (AV)

De onthulling vond plaats tijdens de afscheidsvergadering van de AV. Na de waterschapsverkiezingen wordt de huidige bestuursperiode formeel afgesloten en op donderdag 28 maart wordt de nieuwe AV geïnstalleerd. De AV in de oude samenstelling heeft positief geoordeeld over het rechtmatige verloop van de verkiezingen en het onderzoek naar de geloofsbrieven van alle nieuw benoemde AV-leden. Op basis daarvan heeft deze AV zijn laatste besluit genomen over het toelaten van de nieuwe AV-leden.

Foto v.l.n.r. commissaris van de Koning Leen Verbeek, beeldend kunstenaar Marianne Alting en dijkgraaf Hetty Klavers


Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)