Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Open Dag Dierenasiel Almere op zaterdag 6 oktober 2018

4 oktober Dierendag is al bijna in zicht. Om onze asieldieren extra in het zonnetje te zetten, hebben we op zaterdag 6 oktober een open dag van 11:00 tot 15:00 uur. Speciaal voor alle nieuwsgierige dierenvrienden die eens een kijkje willen nemen. Ook hebben we uiteraard weer de grote gezellige rommelmarkt.

Veel mooie spullen: huishoudelijke artikelen, speelgoed, gereedschap en kleding. Er zijn o.a. ook boeken, dvd’s en platen. Teveel om op te noemen. Alles gedoneerd aan het Dierenasiel en soms nog nieuw in de verpakking. Het wordt een gezellige dag met muziek belangeloos gezongen door de Almeerse zangeres Willeke Schoonewille.

Krijgen de mensen trek van alle entertainment, dan kunnen ze terecht op het snackterras. Hier laadt iedereen zich weer op met een broodje en een drankje. Ook gaan we weer enveloppen trekken waar een hoop leuke en mooie prijzen mee te winnen zijn. De gehele opbrengst van deze dag gaat naar de opvang en verzorging van de asieldieren.
 
Dieren(verjaar)dag cadeautips
Voor de mensen die niet met lege handen willen aankomen, hebben we wat cadeautips: blikvoer voor de honden of katten, buffelhuidkluiven voor de grote honden en Gourmet Gold mousse voor de zieke en slecht- etende katten.

Tevens zijn er andere organisaties aanwezig:
- Vogelhospitaal Naarden
- Stichting Papegaai
- DierenAlarmCentrale
- Anitsa Kronenberg ontdekt dat haar hond haar spiegelt. Het moeilijke gedrag van haar hond bleek meer met haarzelf te maken te hebben dan ze zich realiseerde. Hierover heeft ze een boek geschreven waar ze op de open dag uit voor komt lezen.
 
Datum: zaterdag 6 oktober 2018
Tijdstip: 11:00 – 15:00 uur
Locatie: Groene Kadeweg 24 Almere buiten
We zijn in het weekend helaas niet bereikbaar met de bus
Parkeren: gratis op het veld aan de rechterkant naast het dierenasiel
Website: www.dierenasielalmere.nl
 
Alle donaties, hoe klein ook, zijn welkom op rekeningnummer NL57RABO0132710064.
Voor meer informatie kunnen mensen contact opnemen via telefoonnummer
088- 200- 2100 of mailen naar contact@dierenasielalmere.nl
 
Meer informatie over Stichting Papegaai:
Stichting Papegaai komt als enige organisatie daadwerkelijk op voor de rechten en belangen van papegaaien en parkieten. Stichting Papegaai voert campagnes om zo de positie van papegaaien en parkieten binnen de avicultuur te verbeteren. Zo hebben ze in 2007 de import van wild-gevangen exotische vogels aan banden kunnen leggen, dit is sinds 2009 een Europees verbod. Ook hebben ze ervoor gezorgd dat in 2014 de handopfok van babypapegaaien wettelijk verboden. Momenteel voert Stichting Papegaai campagne tegen vogelmarkten, dit soort markten zijn niet in het belang van papegaaien/parkieten maar ook niet in het belang van de volksgezondheid door de nutteloze verspreiding van de zoönose papegaaienziekte. Stichting Papegaai wordt vaak uitgenodigd op allerlei evenementen in Nederland en België waar vrijwilligers informatie geven over de doelstellingen en campagnes van Stichting Papegaai. Al sinds de oprichting wordt nauw samengewerkt met de Adviespraktijk voor Vogels waardoor er bij Stichting Papegaai ook vogeldierenartsen en een gedragsdeskundige aanwezig zijn. Zij verzorgen tijdens evenementen gratis inloop-workshops waarbij geïnteresseerden alles kunnen vragen over welzijn, gedrag en gezondheid van papegaaien en parkieten. Zie www.stichtingpapegaai.nl voor meer informatie


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)