Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Opening goede daden kraam door Wethouder Peeters

8 september 2017

Op vrijdag 8 september opende wethouder Rene Peeters de eerste Goede Daden Kraam van Almere. Een kraam waar je naartoe gaat met een lege portemonnee en een vol hart. Wat je hier koopt betaal je namelijk niet met geld, maar met een goede daad die te maken heeft met lezen, schrijven of rekenen. De Goede Daden Kraam is een gezamenlijk initiatief van alle taalaanbieders in Almere Haven en is mede mogelijk gemaakt door de lokale winkeliers.

Een goede daad is het delen waard
Het doel van de Goede Daden Kraam is meer bekendheid te geven aan laaggeletterdheid. De pop-up winkel stond vrijdagochtend in de centrale hal van Corrosia. Door de belofte uit te spreken dat je een goede (taal gerelateerde) daad zult doen en dit deelt op sociale media, krijg je het gewenste product mee naar huis. De kraam is gevuld met een assortiment aan producten, die ter beschikking zijn gesteld door tal van winkeliers uit Almere Haven. Dit alles om een sneeuwbaleffect aan goede daden voor laaggeletterdheid te creëren. Hoe meer mensen van het probleem af weten, hoe meer slagkracht we hebben om het probleem op te lossen. Alleen samen zetten we laaggeletterdheid op de kaart.

De goede daad van de wethouder Peeters
Wethouder Rene Peeters beloofde bij het in ontvangst nemen van zijn “cadeau” dat hij gaat lunchen met een aantal taalcursisten. Daarbij zal hij vragen hoe de gemeente meer kan doen om hen te helpen. Naar aanleiding hiervan zal hij een column schrijven.

Week van de Alfabetisering
2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. Zij zijn laaggeletterd. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 4 tot 10 september de Week van de Alfabetisering. Honderden organisaties in het land vragen tijdens de Week van de Alfabetisering aandacht voor laaggeletterdheid door activiteiten te organiseren. De Goede Daden Kraam is een van de activiteiten die tijdens deze week plaatsvinden in Flevoland. In provincie Flevoland heeft 16,2% van de inwoners tussen de 16 en 65 jaar grote moeite met lezen en schrijven, dit ligt hoger dan het landelijk gemiddelde (11-13%).


Foto's: Michelle Friedlander


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)