Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Optreden van de Bintangs in Platenhuis 't Oor Almere

Op zaterdag 7 maart speelt één van Nederlands oudste popgroepen live in de muziekwinkel. Van oorsprong speelt de band die al in 1961 werd opgericht indorock, maar hun geluid verschoof al snel richting rauwe rhythm & blues. Eind jaren zestig begin en begin jaren zeventig scoorde de band 2 top 10 hits met de nummers . 'Riding on the L+N' en 'Travelling in the USA'.

Momenteel doen de Bintangs een tour door het land. Enkele optredens hiervan, waaronder die in ’t Oor, worden gedaan onder de noemer ‘Oertrax’, waarbij hun nummers een nieuwe dimensie krijgen in semi-akoestische vorm. Het idee voor deze unplugged optredens vloeit voort uit het boek 'Rhythm and Rhyme'. In dit boek staan 91 songteksten van band oprichter Frank Kraaijeveld.

Korte bijschriften vertellen het verhaal achter het ontstaan van de tekst. Veel van de songs van de Bintangs zijn op platen en CD’s verschenen. In het boek zit een CD waar veel originele, kale demo’s opstaan. Dat geluid wil de band nu live neerzetten. Ruw, ongepolijst, maar zo echt als de Bintangs rhythm & blues maar kan zijn!

Het optreden begint om 16:00 uur en is gratis toegankelijk. Platenhuis ’t Oor is te vinden aan de Brouwerstraat 10 in Almere Stad.

http://www.bintangs.nl/
http://www.platenhuis-het-oor.nl/


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)