Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Partnercursus omgaan met autisme in Almere: Ondersteuning voor partners van iemand met autisme

Samenleven met een partner met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) is niet altijd makkelijk en kan voor stress, frustraties en communicatieproblemen zorgen. Bij veel partners is er behoefte aan ondersteuning. Daarom organiseert MEE, in samenwerking met VMCA, de partnercursus ‘Omgaan met autisme’. Vrijdag 8 juni is de informatieochtend en op 18 juni start de cursus.

De cursus is bedoeld voor mensen die een partner hebben met (een vermoeden van) autisme. Het doel van de cursus is het ondersteunen van partners van iemand met autisme en voorkomen dat ze zelf klachten of problemen gaan ontwikkelen. Tijdens de cursus kan er met andere deelnemers gepraat worden en komen diverse thema’s aan bod, zoals communicatie, betekenis van autisme in je relatie en bewustwording van je eigen rol.

Negen bijeenkomsten 
De partnercursus autisme start maandag 18 juni en bestaat uit negen bijeenkomsten: maandag 18 juni, 2 juli, 9 juli, 16 juli, 3 september, 17 september, 1 oktober, 15 oktober en 12 november van 19.30 – 21.30 uur. Voorafgaand aan de cursus is er een informatieochtend op vrijdag 8 juni van 10.00 tot 11.00 uur. Aanmelding voor deze ochtend is gewenst. De informatieochtend en cursussen vinden plaats bij buurthuis Het Forum, Haasweg 11 in Almere. Er zijn geen kosten verbonden aan de partnercursus.

Deelnemen?
Iedereen die zich wil aanmelden voor de informatieochtend en/of wil deelnemen aan de cursus kan contact opnemen met Irene Doornbos via telefoonnummer 06 – 30 99 80 75 of mailen naar i.doornbos@meeijsseloevers.nl


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)