Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Periode titel in de knip voor FC Almere.

18 mei 2019

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere gedaan wat van hen verwacht werd n.l. winnen van sv Lopik dat nog moest vechten voor degradatie.

Door een 0-1 zege behaalde men de derde periode titel.

Het werd geen beste wedstrijd van de Almeerders die vaak balverlies leden en hierdoor niet goed in hun spel kwamen. De thuisclub deed het al niet veel beter zodat de toeschouwers een slechte wedstrijd voorgeschoteld kregen. Hoogtepunten waren er soms ook wel maar zowel bij Almere als Lopik ging men hier slordig mee om. Voor de rust waren de betere kansen voor Almere maar zowel Koen Blommestijn als Mike de Blieck wisten hiermee geen raad. Bij de thuisclub waren het Melvin Lamers en Jordi Keja die het af lieten weten. In de 30e minuut kon Almere dan toch juichen toen Koen Blommestijn beheerst met een schuiver de 0-1 aantekende. Nog voor de rust had Almere geluk toen een inzet van Jordi Keja nog net op de doellijn gekeerd kon worden.

In de tweede helft veranderde er niet veel, twee ploegen die niet hun beste middag hadden en herhaaldelijk de ballen bij de tegenstander inleverde. Lopik wist dat het moest scoren dus lag het accent meer op de aanval maar Almere dat via Mike de Blieck en Koen Blommestijn twee 100% kansen kreeg faalden en profiteerden niet op deze momenten. De wedstrijd kabbelde naar het einde en zag ook de thuisclub geen kans meer om tot scoren te komen. Het bleef bij 0-1 en pakte FC Almere de derde periode met als beloning nacompetitie.

FC Almere trainer Jamal Yahiaoui zag ook dat z’n ploeg niet haar beste wedstrijd speelde maar gaf grotendeels de schuld aan het speelveld dat niet optimaal was. Mooi dat we nu nog ergens voor strijden en hopelijk met succes. Aldus de coach die de club na deze competitie gaat verlaten.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)