Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Platenhuis ’t Oor viert Record Store Day.

Zaterdag 18 april 2015 is het weer zo ver: Record Store Day!
Nog nooit eerder kwamen meer dan 3.000 artiesten en miljoenen muziekliefhebbers op één dag wereldwijd bij elkaar om de kunst van muziek in de onafhankelijke platenzaak te vieren. Op Record Store Day is dit een feit. Dit unieke evenement vindt plaats in meer dan 2.000 onafhankelijke platenzaken in Amerika, Europa, Australië en Japan en is hiermee het grootste en tegelijk het meest intieme muziekevenement ter wereld.

Platenhuis ’t Oor in Almere is in de provincie Flevoland de winkel die uitgekozen is om aan Record Store Day mee te doen. Op het pleintje voor de winkel zullen die dag zes bands een live optreden verzorgen. Vanaf half elf in de ochtend kun je achtereenvolgens naar Roosbeef, Landmark 105, Afterpartees, Matt Simons (uit de VS!), Secret Sounds en Alexi Lalas ieder minimaal een half uur live kijken en luisteren.

Bovendien verschijnen op Record Store Day zeer exclusieve releases die alléén op die dag verkrijgbaar zijn. Honderden releases komen op Record Store Day 2015 in zeer kleine oplages uit. Nieuwe liedjes, remixen, gekleurd vinyl, nooit eerder uitgebrachte juweeltjes, stuk voor stuk zijn het bijzondere items. De verkoop van deze bijzondere items begint om 9:00 uur. Vorig jaar stond er al een tientallen meters tellende rij muziekliefhebbers voor de winkel te wachten. Wacht dus niet te lang als je op zoek bent naar een van de speciale uitgaven.

Ook op deze feestdag presenteert huistopfotograaf Kees Van Mansom zijn nieuwe boek 'In stOre' met de (118!) mooiste foto's van alle instores van het afgelopen jaar! Geïnteresseerd? Reserveer nu een gesigneerd exemplaar!

Record Store Day is voor iedereen vrij toegankelijk en laat je als bezoeker proeven van de lol van het verzamelen van het fysieke product. Met een arsenaal aan optredens is Record Store Day het grootschaligste kleinschalige muziekevenement ter wereld.

Record Store Day bij Platenhuis ’t Oor-Almere begint om 09:00 uur en zal om ongeveer 19:30 uur afgelopen zijn.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)