Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Prokkel netwerkbijeenkomst Flevoland in stadhuis van Lelystad

9 januari 2018

Op maandag 22 januari wordt in Lelystad, in het stadhuis, de Prokkel netwerkbijeenkomst gehouden voor maatschappelijke organisaties en bedrijven uit de provincie Flevoland. Deze bijeenkomst zal geopend worden door mevr. Janneke Sparreboom, wethouder in de gemeente Lelystad.

Ben je bijvoorbeeld ondernemer, medewerker van een school, van een wijkteam, een gemeente of een zorginstelling, of heb je een verstandelijke beperking, of ben je gewoon geïnteresseerd, meld je dan nu aan en maak tijdens een interactieve brainstormsessie kennis met elkaar en met de mogelijkheden die de Prokkelweek je kan bieden.

Datum: Maandag 22 januari 2018
Tijd: 14.00 uur tot 16.00 uur - inloop vanaf 13.30 uur
Locatie: Stadhuis Lelystad
Adres: Stadhuisplein 2, 8232 ZX Lelystad

Deelname: GRATIS
Aanmelden:http://www.prokkel.nl/aanmeldformulier-bijeenkomst 

Prokkelweek 2018
De bijeenkomst in januari is mede bedoeld als voorbereiding voor het organiseren van activiteiten in de Prokkelweek. Het leuke en bijzondere van de Prokkelweek is dat mensen de activiteiten vooral zelf met elkaar bedenken en uitvoeren. De voorbereidingen voor 2018 zijn in volle gang. Tijdens deze week (maandag 4 tot en met zaterdag 9 juni) organiseren vele enthousiaste mensen tal van ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Dat kan van alles zijn: samen sporten of samen werken. Of misschien samen muziek maken of samen koken. Samen Prokkelen dus! In het bedrijfsleven, met de buurt, op school. Alles kan! Prokkelen is een laagdrempelig instrument voor integratie, participatie en inclusie. 

Prokkelweek: meetellen is meedoen
De Prokkelweek is een initiatief van Stichting Prokkel en wordt traditiegetrouw gehouden in de eerste helft van juni. Tal van mensen, bedrijven, gemeenten en stichtingen zijn actief tijdens de Prokkelweek. Zo komen op scholen, in wijken, buurten en bij verenigingen mensen met en zonder beperking samen. Om met elkaar te sporten, te zingen, te koken, te eten of een les te volgen. Ook nodigen bedrijven en overheden mensen met een beperking uit stage bij hen te komen lopen. Duizenden mensen met een verstandelijke beperking hebben hier al gebruik van gemaakt. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar het in de Prokkelweek om draait!

prok·kel de; m -s, -en 1 prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)