Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Regionaal nieuws


Filteren op datum:
        

Eerste twaalf partnergemeenten Tiny Forest bekend

Gepubliceerd op: 16-08-2018 17:33

De twaalf Tiny Forest partnergemeenten die dit najaar hun eerste minibos aanplanten zijn: Almere, Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Den Bosch, Goes en omstreken, Groningen, Hardenberg, Leiden, Maastricht, Meppel, Uithoorn en Utrecht. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Zo'n minibos in de buurt zorgt voor een gezondere leefomgeving en brengt buurtbewoners dichter bij elkaar. Na de oproep van IVN Natuureducatie begin juni om partnergemeente te worden meldden 55 gemeenten zich aan, waaruit de eerste twaalf geselecteerd zijn. Zij leggen de komende drie jaar in totaal 56 Tiny Forests aan in samenwerking met IVN, scholen en buurtbewoners.
Lees verder

Ontdek de zeven monumentale landschapskunstwerken van Flevoland

Gepubliceerd op: 16-08-2018 17:29

In augustus en september vinden nog tours naar de zeven Flevolandse landschapskunstwerken plaats. Ga mee en leer alles over de monumentale kunststroming Land Art, de unieke collectie van Flevoland en over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van deze polder. Deze verborgen schatten van Flevoland vormen samen een unieke situatie: nergens in de wereld ligt zo'n hoge concentratie landschapskunstwerken zo dicht bij elkaar. Ze zijn van internationaal gerenommeerde kunstenaars: Robert Morris, Richard Serra, Piet Slegers, Marinus Boezem, Antony Gormley, Daniel Libeskind en Paul de Kort. Kijk voor meer informatie over kaartverkoop en de speciale groepskorting op de website van het KAF.
Lees verder

Liesbeth Zethoven ontwerpt Doemee-award 2018

Gepubliceerd op: 08-08-2018 15:49

In het voorjaar is MEE een ontwerpwedstrijd gestart voor lokale kunstenaars met of zonder beperking om de Doemee-award 2018 te ontwerpen en maken. Dit is een prijs voor een persoon of organisatie die zich met een lokaal initiatief in de regio IJsseloevers en Flevoland inzet voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal mee kunnen doen. Beeldend kunstenaar Liesbeth Zethoven uit Voorthuizen won de wedstrijd met haar ontwerp ‘meedoen’.
Lees verder

Meer Regionaal nieuws

Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)