Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Respect!Almere start online petitie tegen Floriade 2022

In de petitie 'Géén Floriade 2022 in Almere' die vanaf vandaag online staat en te ondertekenen is op petities.nl roept Respect!Almere de Gemeenteraad op om – nu het nog kan – af te zien van medewerking aan de Floriade 2022. "De Gemeente wil € 22 miljoen investeren en heeft daarnaast nog eens een bedrag van € 11 miljoen ( € 11.000.000) gereserveerd voor het afdekken van financiële risico's", legt lijsttrekker Rene Eekhuis van Respect!Almere uit. "Terwijl de vorige drie edities van de Floriade in Zoetermeer, Haarlemmermeeer en Venlo allemaal miljoenen verlies geleden hebben!", benadrukt Eekhuis het financiële risico nog maar eens.

Uit een onderzoek in 2017 door Citisens blijkt dat een grote meerderheid van maar liefst 86% van de ondervraagde Almeerders helemaal niet positief is over de Floriade en vindt dat het allemaal veel te veel kost en niets, of niet voldoende, voor de Almeerders zélf oplevert. En toch dreigt het te gaan gebeuren. Respect!Almere wil de Floriade stoppen nu het nog kan en de gereserveerde gelden besteden aan onderhoud en verbetering van de leefomstandigheden in de stad.

Er moeten ándere prioriteiten gesteld worden vindt Eekhuis: "Als een grote meerderheid van de Almeerders geen behoefte heeft aan de Floriade dan moet die er dus niet komen en moet er geen financieel risico van € 11 miljoen gelopen worden. Wij vragen iedereen die tegen de Floriade 2022 in Almere is met klem om onze petitie vóór 19 maart a.s. te ondertekenen zodat dit punt ook inzet is bij de komende college onderhandelingen en op de agenda komt voor de nieuwe gemeenteraad direct na de verkiezingen"

De petitie is online te vinden op: https://petities.nl/petitions/geen-floriade-2022-in-almere?locale=nl of via https://www.facebook.com/RespectAlmere/


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)