Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Rijzende ster

Wat is dat toch met ons vrouwen, aan de ene kant zwijmelen we bij de pikante erotische film vijftig tinten grijs en aan de andere kant hopen we dat mannen als Dominique Strauss-Kahn een dure prijs betalen voor hun ongebreidelde honger naar seks.

E.L. James, altijd gedacht aan een man maar blijkt een vrouw te zijn, heeft veel succes met haar trilogie vijftig tinten grijs. De ophef verbaast me enigszins, ik dacht namelijk dat wij vrouwen de slaafse rol in het seksuele spel al lang achter ons hadden liggen. Keuren wij zijn gedrag goed omdat alle seksueel stimulerende speeltjes netjes geordend liggen in een sfeervol verlichte schone ruimte? Vergoelijken we zijn gedrag vanwege zijn superrijke status? Wat is het toch met ons?

Er zijn duidelijk overeenkomsten tussen Mister Gray en Dominique Strauss Kahn, ze zijn beiden vermogend en geobsedeerd door seks. Is de eerste nog enigszins empatisch, voor Strauss Kahn geldt deze eigenschap echter niet; hij heeft duidelijk een ‘red zone’ libido. Geen fris geurende lakens of mooie facilitaire voorzieningen, gore koude vertrekken voldoen voor hem.
Op de vraag van de rechter over zijn seksuele escapades in een kelder met een vermoedelijke prostitué antwoordde hij: ‘Meneer de president, het gebeurde wel vaker dat vrouwen zich zomaar aan mij aanboden. Voor mij was dat niet zo uitzonderlijk.’
Een psychiater zou hem zonder meer kunnen labelen als een man met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Eén vrouw, acht vrouwen, anaal, beestachtig, onder zachte dwang, geen handeling was hem vreemd. Als een alpha dier op een toch wel wankele hoge rots verkondigde hij tijdens de rechtszaak dat hij het contact met een hevig geëmotioneerde aanwezige prostitué als ludiek en amicaal had ervaren.
Hij vroeg toch wel enig begrip voor de situatie waarin hij nu verkeerde, hij had namelijk maar één keer in de drie maanden tijd om te ‘recreëren’. Wist hij of het ‘materiaal’ uit prostituees bestond? Geen idee de feesten werden hem aangeboden, per slot van rekening was hij toch bezig onze planeet te redden van de ergste crisis sinds 1929!

Toch hoop ik op een waarheidsgetrouwe vrouwen film met een einde waarin vrouwen de aan lager wal geraakte Strauss Kahn over zijn eigen grenzen laten gaan. Hem laten voelen hoe het voelt als je ‘gedwongen’ wordt handelingen te verrichten omdat je domweg geld moet verdienen. Laat zijn vernedering voor ons vrouwen een ludieke en amicale ervaring worden. In zijn geval is oog om oog tand om tand een heuse optie!
 
Kyra von Beken


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)