Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Vanaf 9 december 2018 een nieuwe dienstregeling voor allGo Almere bit.ly/2S00GVC

Rineke de Jong signeert en verkoopt haar boek tijdens de Grote Hobby & Creamarkt

13 november 2017

Almeerse kunstschilder, tekenaar en schrijfster Rineke de Jong signeert en verkoopt haar boek tijdens de Grote Hobby & Creamarkt, Expo Houten, 10 december. Adres: Meidoornkade 24, 3992 AE Houten. Goede parkeermogelijkheden.

“We gaan weer binnenshuis met onze hobbies en creativiteit. De herfst is er weer, de feestdagen komen er aan en we maken het thuis gezellig” vindt Rineke de Jong, tekenaar, schilder en schrijver van het boek “Hoe maak je een Ball Jointed Doll”. Zij signeert haar boek en bij aankoop van het boek krijg je er gratis als bonus de handleiding “BJD Haute Couture” bij.

Creativiteit is positief bezig zijn
Creatief bezig zijn verandert je leven in positieve zin. Bovendien verrijken zelfgemaakte en bedachte dingen niet alleen je eigen leven, maar ook je omgeving. “Het geeft je een geweldig gevoel als je zelf iets hebt gemaakt waar je trots op kan zijn” zegt Rineke.

Een uitstapje
“Ik had behoefte om eens iets heel anders te doen. Het was voor mij een uitdaging om een Ball Jointed Doll te maken, een pop die bestaat uit vele onderdelen en die je kan bewegen door middel van kogelgewrichten. De pop wordt gemaakt van klei. Je rijgt alle delen met elastiek aan elkaar en het wordt een levensecht wezen. Je kan de pop in allerlei houdingen zetten en geheel naar je eigen smaak opmaken, van een pruik voorzien en aankleden. Doordat ik zoveel aantekeningen had, besloot ik, terwijl ik de pop maakte, er een boek over te schrijven in het Nederlands en Engels, zodat ook anderen zo’n bijzondere pop kunnen maken. Het is voor zover bekend het enige boek over het maken van een BJD.” De pop is te zien tijdens de Grote Hobby en Creamarkt, naast het boek.

Nieuwe mogelijkheden
Van de klei die restte heb ik oorbellen gemaakt. Ook die kunnen hier bewonderd worden en gekocht. Nieuwe creativiteit en mogelijkheden om weer nieuwe wegen te bewandelen. Tevens laat ik wat kleine schilderijen zien op deze Grote Hobby en Creamarkt. Creativiteit is een doorlopend proces, zeker als je af en toe nieuwe wegen inslaat. Daarbij bracht het mijn zin in het schilderen weer terug en mijn fantasie weer op gang. Ik ben nu druk bezig met het maken van schilderijen van Mathilde Willink voor de Mathildedag 7-7-2018 in Terneuzen. Dat is de dag waarop ze 80 jaar zou zijn geworden, als ze nog had geleefd.”

Testimonials
Elly van Wolferen-Klerkx: “Ik heb 6 jaar lessen gevolgd bij Rineke de Jong. Het was een hele prettige en vooral leerzame tijd en de resultaten mogen er dan ook zijn. Ik heb veel geleerd zoals het toepassen van verschillende schildertechnieken en ook het werken met andere materialen en andere verfsoorten. Ik ben best trots op de schilderijen die ik mede door haar goede en pittige aanwijzingen heb kunnen en kan maken. Aan anderen kan ik Rineke zeker als docent aanbevelen. Als ik naar haar schilderijen kijk zie ik groot vakmanschap. Haar werk spreekt me erg aan en is zeker uniek te noemen. Ook is Rineke erg divers bezig met andere kunst zoals bijvoorbeeld het vervaardigen van poppen. Zie ook het boek dat ze hierover geschreven heeft.”

Tjerk van de Witte: “De opdracht tot het schilderen van een portret van mijn echtgenote, door schilderes Rineke de Jong, is ontstaan na een zeer ernstige ziekte van mijn vrouw. Graag wilde ik een herinnering van haar uit onze beginperiode. Ik heb de schilderes de vrijheid gegeven om haar eigen expressie en gevoel in het portret weer te geven. Zij heeft van een zwart/wit foto uit de zestiger jaren een prachtig kleurrijk portret verwezenlijkt. Nog dagelijks geeft het mij een geluksgevoel als ik het aanschouw. Dank je wel Rineke. Ik zou je zeker bij anderen aanbevelen.”

Foto's: Rineke de Jong


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)