Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Roem

Bekend zijn is een raar fenomeen. Ben je een beroemdheid dan kun je de wereld proberen mooier te maken voor mensen die minder geluk hebben of enkel en alleen handelen voor eigen gewin.

 
Jeremy Clarkson is duidelijk een voorbeeld van een beroemdheid die graag aan zich zelf denkt. Ontevreden over zijn maaltijd reageerde hij zich af op de producer van het programma Top Gear. Je zou, als normaal denkend mens, je kunnen voorstellen dat hij even stevig moppert maar nee, een paar rake klappen uitdelen is zijn devies. Bovendien dit was niet de eerste keer dat hij een collega te lijf ging.

De BBC heeft de samenwerking stopgezet na diverse waarschuwingen, Groot Brittannië is er kapot van. Bijna één miljoen mensen tekenden een online petitie om hem te behouden op de televisie. Onbegrijpelijk dat de initiatiefnemer van de petitie zegt: ‘We willen het gedrag van Clarkson niet goedpraten, maar het kan niet zo zijn dat de kijkers van Top Gear nu gestraft worden.’

Je zou toch denken, met Jimmy Savile in het achterhoofd, dat een beetje terughoudendheid niet zou misstaan. Jimmy Savile was een gerespecteerd en bovenal onaantastbaar televisie persoonlijkheid; na zijn dood werden slachtoffers pas gehoord en bleek de man onvoorstelbaar fout te zijn geweest. Jeremy is vast geen Jimmy maar dat kijkers kritischer moeten zijn is wel duidelijk.

Het zou toch wel heel bijzonder zijn dat Clarkson, met de perfect op zijn lijf aangemeten imago, miljoenen mensen met veel plezier kan laten kijken naar zijn programma en ondertussen ongestraft zijn naaste collega’s fysiek kan molesteren. Gelukkig, de BBC laat zich deze keer niet beïnvloeden en heeft hem, ondanks alle protesten en financiële consequenties, de laan uit gestuurd. Chapeau! En laten we wel wezen Clarkson is geen slachtoffer net zo min als de kijkers van het programma, de enige slachtoffers zijn collega’s die de rake klappen incasseerden omdat hij niet op zijn wenken bediend werd. Wij hebben hier een heel mooi spreekwoord voor: ‘eigen roem stinkt’.
 
Kyra von Beken


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)