Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Rugbyclub de Bulldogs biedt gratis meetrainen voor kinderen

Vandaag stond in het teken van de Koningsspelen 2018! Zoveel mogelijk basisscholieren zullen deze dag middels sportdagen lekker gaan bewegen. Zo ook in Almere, BSC oost organiseert een grote Koningsspelen sportdag voor diverse basisscholen uit Almere op ons sportpark FBK.

Wij waren als rugbyclub de Bulldogs natuurlijk ook van de partij. Op onze velden hebben we in samenwerking met studenten van Sport en Bewegen Flevoland, MBO College Poort, Rugby en Bootcamp clinics verzorgd aan zo’n 1.000 kinderen.

Rugby is een stevige, maar eerlijke teamsport met veel variatie. Het biedt de kans om je krachten echt te meten en je energie kwijt te raken. Naast loopvermogen, balgevoel en inzicht vraagt het ook om durf, teamgeest en erg belangrijk: zelfbeheersing en respect voor de ander.

Voor elke lichaamsbouw is er een positie op het veld. Sterker nog, je hebt mensen nodig van elke lichaamsbouw om het spel te kunnen spelen. Het is een contactsport waarbij je elke speler nodig hebt om te kunnen winnen. Dit maakt het een sport die veel kameraadschap brengt. Kortom, rugby draagt bij aan een stevige en sportieve basis voor kinderen – die verder gaat dan alleen bewegen!

Bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom biedt de Bulldogs aan om de rest van het seizoen gratis mee te trainen voor de kinderen die dit leuk vinden.

Je kan je kind aanmelden door een email te sturen naar: secretaris@rcbulldogs.nl met daarin de naam van uw kind, leeftijd en de naam van de school..


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)