Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Samen sterk voor Namen Blijven

‘Een omgekeerde wens’, ‘Jij blijft in mijn gedachten’ en ‘Scherven brengen geluk’: drie manieren om stil te staan bij uw overleden dierbaren. En er zijn er meer herdenkmogelijkheden. Wilt u persoonlijk en eigentijds uw gemis een plek geven? Dan bent u van harte welkom bij het vrij toegankelijke gedenkevenement Namen Blijven 2017.

Op vrijdagavond 27 oktober 2017 vindt in het Vroege Vogelbos achter Het Eksternest aan de Muiderweg 10 te Almere Haven de vijfjarige lustrumeditie van een bijzondere herdenkingsavond plaats. ‘Namen Blijven’ biedt nabestaanden de gelegenheid om op eigen, creatieve en vrije wijze te herinneren en te herdenken. Het geeft bezoekers van alle afkomsten de gelegenheid om actief stil te staan bij hun dierbare overledenen. Onder het motto ‘klein mens, groot verdriet’ zijn ook kinderen van harte welkom. Dat verdriet kan natuurlijk ook een huisdier betreffen.

Namen Blijven krijgt dit jaar een breder draagvlak door de ondersteuning van een aantal Almeerse uitvaartondernemers. Ab-ire Uitvaartverzorging, Monuta Heidi Markus en Rebel`s begrafenisonderneming Almere dragen bij aan het evenement met menskracht, financiën en het onder de aandacht brengen van Namen Blijven bij hun nabestaanden. Tijdens de informatieavond voor de medewerkers op 19 oktober werd deze samenwerking nog eens warm bevestigd.

Namen Blijven schenkt aandacht, biedt troost en geeft betekenis aan rouwen. Reacties van eerdere bezoekers: ‘Voor mij was alleen de wandeling zelf al de moeite waard’, ‘We hebben met het hele gezin meegedaan, de kinderen vonden het geweldig’. Tussen 19.00 en 21.00 uur wandelen bezoekers een sfeervolle, met fakkels en vuurkorven verlichte wandelroute van 750 meter. Langs dit pad vinden zij vrijblijvend eigentijdse manieren om actief te herinneren, herdenken en bezinnen. Het aanbod wordt aangevuld met zang van MITS, poëzie en muziek. Meer informatie vindt u op www.namenblijven.nl.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)