Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Sporting Almere wil komend seizoen gaan bouwen aan iets moois.

SC Buitenboys benut kansen beter dan OSM´75 (0-3).

3 maart 2019

In de derde klasse C heeft het Almeerse SC Buitenboys weer drie punten aan het totaal kunnen toevoegen.

De ploeg van Patrick Bal speelde geen beste wedstrijd maar wist toch driemaal het net te vinden. De beginfase kenmerkte zich door veel foute passes van beide kanten. In de 6e minuut was Michael Buth van de gasten wel dicht bij een treffer maar zijn inzet belandde op de paal en kon uiteindelijk weg gewerkt worden door de defensie van OSM ’75. OSM kreeg nu ook wat mogelijkheden maar Jelle de Haan zag zijn inzet over gaan en ook een kans van Yvan Ruvakuki ging maar net naast. Buitenboys kwam het laatste kwartier van de eerste helft wat beter in de wedstrijd en had ook diverse mogelijkheden, uit een vrije schop van Tim de Vaal miste Colin van de Hoorn vlak voor doel een unieke kans op z’n ploeg op voorsprong te zetten. Het werd nu een vrij gelijkopgaande wedstrijd en mocht Buitenboys in de 35e minuut weer niet mopperen toen Yvan Ruvakuki na goed werk van Megarvio Bakboord niet tot scoren kon komen. Buitenboys had er een fout van een verdediger van OSM voor nodig om op voorsprong te komen, Michael Buth kreeg de bal zomaar in de voeten gespeeld en maakte dit buitenkansje bekwaam af. (0-1). Dit was wel tegen de verhouding in want de Almeerders hadden de eerste helft maar weinig laten zien.

Na de hervatting zat Buitenboys veel beter in de wedstrijd en had OSM ook moeite om goals te voorkomen. De thuisclub wisselde twee spelers en kwam er meer vaart in de aanvalslinie van OSM. Kansen kwamen ook maar mede door uitstekend keeperswerk van Buitenboys-doelman Rick van Dekken kwamen de gastheren niet tot scoren. Buitenboys deed dat uiteindelijk wel door Zoe Visser die een afgeslagen bal alsnog in kon schieten (0-2). De thuisclub bleef druk zetten en kreeg ook de nodige mogelijkheden maar de zuiverheid was er niet kon Buitenboys vrij simpel overeind blijven. In de 85e minuut viel dan de definitieve beslissing toen Giovanni Kasanwirjo goed vrij kwam en laag en onhoudbaar de 0-3 inschoot. Aan de andere kant waren er nog wat kansen voor de thuisclub maar Rick van Dekken redde een paar keer fraai.

Gezien het vertoonde spel de tweede helft verdiende Buitenboys de overwinning wel. Men bezet nu de vijfde plek op de ranglijst en kan misschien in de derde periode nog van zich laten spreken.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)