Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

SC Buitenboys heeft na winst op Wartburgia nog kans op na-competitie.

13 mei 2018

Buitenboys speelt momenteel nog ergens voor, de ploeg van Larbi Essabbar staat in de derde periode slechts een punt achter op BFC

. Met nog twee duels te gaan zijn er nog kansen voor Buitenboys op na-competitie. Wel legt Jos/Watergraafsmeer ook nog op de loer dus spanning genoeg in de slotfase in de derde klasse C.

Het duel tegen Wartburgia gaf een zeer fanatiek Buitenboys te zien dat de tegenstander direkt onder druk zette. Dit leverde in de 6e minuut al een doelpunt op van Rowdy Moorman (1-0). Vier minuten later lag nummer twee er ook in door Zoe Visser na goed doorzetten van Tim van Leerdam (2-0). Wartburgia stelde hier maar weinig tegenover en liep Buitenboys via twee goals van Rowdy Moorman verder uit naar 4-0. Na de rust liet de thuisclub de teugels wat vieren en kreeg Wartburgia wat meer balbezit. Maar toch kreeg Buitenboys nog een mooie kans bij een afstandschop van Jeremy van Eijsden maar de knal van 35 meter ketste op de lat het veld weer in. Niet veel later wist Wartburgia toch te scoren en maakte twee goals kort achter elkaar (4-2). Uiteindelijk was het laatste woord voor de thuisclub en maaktde Calwin Cairo na een mooie actie de 5-2 voor Buitenboys. De wedstrijd kabbelde naar het einde en bleef Buitenboys door deze winst in de race voor de derde periode. De Almeerders krijgen komende zaterdag Cobu Boys uit en over twee weken komt Olympia’25 naar Almere. Als koploper Waterwijk a.s. zaterdag bij BFC wint en dan kampioen is, zou buitenboys hiervan kunnen profiteren voor de derde periode.

Bijdrage: Herman de Wit.

foto: uit de wedstrijd Buitenboys-Cobu Boys.
 
Met dank aan Michael Buth.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)