Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

SC Buitenboys herstelt zich ten koste van FC Hilversum (1-2).

In de zaterdag derde klasse C heeft SC Buitenboys weer eens het zoet der overwinning mogen smaken.

De ploeg van Larbi Essabar speelde tegen FC Hilversum een behoorlijke wedstrijd en kwam dan ook als overwinnaar uit de strijd.

Mede door de koude weersomstandigheden was het voor beiden partijen moeilijk voetballen. SC Buitenboys zat direct al goed in de wedstrijd en kwam al snel tot wat kansen mede doordat Hilversum niet bij de les was. De Almeerders opende in de 20e minuut dan ook de score, Michael Buth knalde de bal onhoudbaar voor doelman Giordano tegen de touwen (0-1). Buitenboys kreeg via Buth voor de rust nog een behoorlijke kans maar zijn inzet ging over het Hilversumse doel. Voor de rust nog kansen over en weer maar er werd niet meer gescoord.

In het tweede bedrijf was het in eerste instantie de thuisclub wat de toon aan gaf en was men dicht bij de gelijkmaker maar tot driemaal toe faalden de Hilversummers. In de 69e minuut werd het dan toch gelijk uit een vrije schop, Hilversummer Dave Huijsmans schoot de bal fraai in de kruising (1-1). Het bleef nu een gelijkopgaande wedstrijd en lag een puntenverdeling voor de hand maar in de slotfase was het Buitenboys speler Tim van Leerdam die er anders over dacht en alsnog de 1-2 scoorde. Hilversum protesteerde omdat er een overtreding aan vooraf was gegaan maar arbiter West keurde de goal goed. Ondanks een korte onderbreking werd dit duel toch uitgespeeld en mocht Buitenboys uiteindelijk niet mopperen toen Richard Dirven van FC Hilversum een kans op de gelijkmaker liet liggen. Buitenboys deed dus goede zaken en kan weer wat omhoog kijken en krijgt komend weekend Altius op bezoek. Het duel op sportpark Rie Mastenbroek begint om 15.00 uur.

Bijdrage: Herman de Wit.

Archieffoto: Michael Buth volop in actie.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)