Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

SC Buitenboys kan 0-1 voorsprong niet vasthouden.

In de zaterdag derde klasse C heeft koploper Hilversum geen fout gemaakt in het duel met middenmoter Buitenboys.

Doordat dat mede koploper NITA ook won blijft men gezamenlijk op kop.

De strijd ging in de beginfase gelijk op en was het middenveld belangrijk in deze fase. Hilversum had een aardige mogelijkheid in de 10e minuut maar de vrije schop van Dave Huymans verdween over het doel van Buitenboys. Niet veel later werd Quinton Bhagwandin van Hilversum gevloerd maar de vrije schop kon door Buitenboys maar net voor de doellijn gekeerd worden. Aan de andere kant ook zón situatie maar ook hier kon maar net een goal voorkomen worden. Buitenboys had halverwege de eerste helft het meeste balbezit maar kon niet echt de wedstrijd naar de hand zetten. In de 39e minuut werd dat dan toch beloond toen via de rechtervleugel Rowdy Moorman goed doorging en Buitenboys op 0-1 zette. Hierna had de 0-2 ook niet misstaan maar de zuiverheid ontbrak om Hilversum nog voor de rust op een grotere achterstand te zetten. Vlak voor de rust leek de gelijkmaker in de maak maar Jerraynell van der Pol miste van dichtbij en ging de rust met 0-1 in.

In het tweede bedrijf had de thuisclub wat omzettingen gedaan wat echter goed uitpakte want Buitenboys werd behoorlijk onder druk gezet met kansen voor Hilversum. Een vrije schop van Huymans werd uitstekend gepareerd door Buitenboys-doelman Rick van Dekken maar spatte via de lat het veld weer in, ook de rebouwd van Romario Sabajo werd vooralsnog geen goal voor de thuisclub. De druk werd voor Buitenboys steeds groter en kon de gelijkmaker dan ook niet uitblijven. Weer was het Dave Huymans die die uit een vrije schop genadeloos uithaalde en was Van Dekken kansloos 1-1. Buitenboys kwam echter goed terug maar de mogelijkheden waren niet meer besteed voor de Almeerders. De thuisclub zag z’n kans en wist in de 85e minuut alsnog de winnende treffer te produceren, van der Pol liet Buitenboys-goalie Rick van Dekken met een kopbal kansloos. 2-1.

Hilversum had z’n zin en speelde het duel tactisch goed uit al had een inzet via de lat zomaar de 3-1 kunnen zijn. Buitenboys had de 2-2 ook nog kunnen maken maar slaagde daar niet meer in. Door deze winst blijft de ploeg van Karel Bonsink samen met NITA ,dat ook won de koploper in de derde klasse C. De ploeg van Patrick Bal blijft middenmoter.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)