Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

SC Buitenboys klimt uit dal en vindt aansluiting na zege op Baarn.

2 december 2019

In de zaterdag derde klasse heeft SC Buitenboys de weg omhoog weer gevonden. De ploeg van Patrick Bal boekte een 1-2 zege op sv Baarn.

De beginfase was voor Buitenboys in dit duel en er kwam dan ook al een kans voor Tim van Leerdam maar de paal bracht redding voor Baarn. Nu kwamen de gastheren beter in de wedstrijd en werd het een gelijkopgaand duel met wat kansjes over en weer. Echte grote kansen deden zich in deze fase niet voor. De rust ging dan ook met 0-0 in.

In de tweede helft twee ploegen die voor de winst gingen maar door slordig spel was er veel balverlies en leverde men veel ballen bij de tegenstander in. Toch kreeg Buitenboys halverwege de tweede helft een licht overwicht wat resulteer in wat mogelijkheden maar men moest wel wachten tot de 70e minuut toen de Almeerders op voorsprong kwamen. Jesper Haazelager scoorde uit een voorzet van Giovanni Kasanwirjo de 0-1. Nog geen vijf minuten later was het alweer gelijk toen Baarn een strafschop kreeg toegewezen en daaruit ook de gelijkmaker scoorde 1-1. Het werd een spannende slotfase maar in de 82e minuut was het toch Buitenboys dat op voorsprong kwam, Collins John werd net als vorige week de matchwinner, uit een hoekschop van Kasanwirjo kopte hij de 1-2 binnen. Baarn probeerde het nog wel maar Buitenboys wist de zege over de streep te trekken en behaalde hiermee een belangrijke overwinning. De ploeg klimt weer een plaats en staat nu 7 punten voor op hekkensluiter AH’78 en kan volgende week bij winst aansluiting krijgen met de middenmoot. Komende zaterdag ontvangt Buitenboys ’t Gooi op sportpark Polderkwartier.


Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)