Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Sporting Almere wil komend seizoen gaan bouwen aan iets moois.

SC Buitenboys onderuit tegen FC Hilversum 1-3.

25 februari 2019

In de zaterdag derde klasse C heeft SC Buitenboys tegen FC Hilversum niet voor een verrassing kunnen zorgen.

De Almeerders kwamen na een 0-1 achterstand nog wel terug maar moesten uiteindelijk toch de meerdere erkennen in de ploeg van Karel Bonsink.

FC Hilversum ging sterk van start en kreeg direct al wat mogelijkheden maar konden het net vooralsnog niet vinden. Buitenboys had het niet makkelijk in deze fase en moest in de 9e minuut zwichten voor de kopbal van Hilversummer Ton Cusell 0-1. Buitenboys vocht zich weer terug in de wedstrijd en kreeg dan ook terecht loon naar werken, Zoe Visser bracht Buitenboys in de 15e minuut op gelijke hoogte 1-1. FC Hilversum pakte de draad weer snel op en kreeg aardig wat kansen maar steeds was dit in buitenspelpositie. Toch zou Hilversum nog voor de rust aan de leiding komen. Uit een pass van Quinton Bhagwandin kwam Ton Cussell weer tot scoren 1-2.

Na de hervatting veel strijd van beiden teams met kansen over en weer. De vele overtredingen maakte het duel niet aantrekkelijker en moest de leidsman herhaaldelijk geel trekken. Ook toen een speler van Buitenboys te hard inging op de keeper van Hilversum. Het bleef een spannend duel en beide trainers wisselde wat spelers om een tweede gele kaart te voorkomen. Ondanks dat de thuisclub alles in het werk stelde om de gelijkmaker te produceren was het Hilversum dat uiteindelijk de 1-3 scoorde, Na goed werk van Stanley Tailor was het Rosco Cyrus die Hilversum in veilige haven schoot 1-3. Buitenboys zette nog wel aan maar de tijd was te kort om de schade te herstellen. Voor de tweede periode heeft Maarssen de beste papieren maar Hilversum nog twee wedstrijden te goed heeft en ook nog kansen heeft. Door deze nederlaag staat Buitenboys zevende in 3C en blijft Hilversum meedoen voor de titel.

Volgende week gaat Buitenboys op bezoek bij OSM’75 in Maarssenbroek.

foto: Uit eerder duel dit seizoen.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)