Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

SC Buitenboys op weg naar 3e periodetitel.

In de derde klasse heeft Buitenboys haar plicht gedaan door het zwakke de Vecht puntloos weg te sturen.

Het werd een verdiende 4-0 overwinning op sportpark Polderkwartier. Door deze winst blijft de derde periode in zicht met een punt achterstand op JOS/Watergraafsmeer.

Het werd geen hoogstaand duel tussen beiden teams. Buitenboys kon niet volledig uitkomen maar kon dit uitstekend opvangen. Buitenboys had een duidelijk overwicht in dit duel maar kon in eerste instantie het doel maar niet vinden. De Vecht had hetzelfde maar had veel minder balbezit. Halverwege de eerste helft dan toch een hoogtepunt, Aanvoerder Niels van der Steen pikte be bal op het middenveld op en zag dat de doelman van de gasten ver voor z’n doel stond, van der Steen twijfelde geen moment en schoot de bal fraai over de doelman van De Vecht: 1-0. Dit was ook de ruststand. Na de hervatting een feller De Vecht maar echte kansen wist men niet te creeren. Ook Buitenboys kreeg mogelijkheden maar vooralsnog ontbrak de zuiverheid. Uiteindelijk konden de Almeerders de voorsprong wel verdubbelen en was het Victor Adu die voor de 2-0 zorgde. Buitenboys behield nu een overwicht en was het niet veel later topscorer Rowdy Moorman die uit een mooie voorzet de 3-0 liet vaantekenen. De Vecht was een verslagen ploeg en moest ook nog een vierde Almeerse treffer incasseren. Debutant Myron Blokland maakte voor Buitenboys de 4-0.

Hier bleef het bij en klom Buitenboys uit de gevarenzone met nog een oog op de derde periode waar men nog maar een punt achterstaat op Jos /Watergraafsmeer. Komende zaterdag moet Buitenbboys op bezoek bij ASC Nieuwland.

Foto: Aanvoerder Niels van der Steen van Buitenboys verwelkomt de pupil van de week.


bijdrage: Herman de Wit.

Met dank aan Michael Buth.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)