Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Singles kunnen de boom in op de Natuurwerkdag

9 oktober 2018

Gezellig samen buiten aan de slag? Zagen en snoeien, takken sjouwen? Dat kan op zaterdag 3 november tijdens de (landelijke) Natuurwerkdag. Landschapsbeheer organiseert dit jaar weer een speciale locatie voor singles in Lelystad.

Meedoen aan de Natuurwerkdag is een bijzondere belevenis. Je leert plekken kennen waar je anders niet snel zou komen en je leert op een ongedwongen manier andere singles kennen. Je helpt mee om onze natuur mooi te houden, je bent lekker bezig en het is ook nog gezellig. Een win-winsituatie dus.

Juist op een punt, waar je het eigenlijk niet verwacht, tussen Bataviastad en de Houtribweg, ligt een uniek stukje natuur. In deze strook komt (zout) kwelwater aan de oppervlakte. Vandaar de naam Kwelstrook Batavia. Door de hoogteverschillen in het gebied zijn er zowel natte als droge plekken. Dit maakt dat het gebied in potentie een grote variatie aan flora en fauna kan krijgen. Vrijwilligers beheren het gebied zorgvuldig door bv. te maaien met de zeis en de wandelpaden vrij te houden. Ook staan er veel wilgen, die om de paar jaar geknot moeten worden. We gaan daarmee vanaf 14.00u aan de slag met ladders, zagen en snoeischaren. De takken worden gebruikt om takkenrillen te maken, waar amfibieën en kleine zoogdieren een schuilplaats kunnen vinden. Een leuke klus, waarbij samenwerken wel handig is. En een afwisseling van allerlei werkzaamheden, licht en zwaar, voor elk wat wils. Na afloop gaat een kop soep er wel in. Daarvoor zal er een vuurtje moeten worden gestookt onder de ‘heksenpan’. Altijd een uitdaging.

Ben je vrijgezel, meld je dan aan voor deze speciale middag in het groen via www.natuurwerkdag.nl. En…..vergeet vooral je laarzen niet!

Landschapsbeheer zorgt voor al het benodigde gereedschap en werkhandschoenen. En uiteraard voor soep, drinken en versnaperingen.

Foto: Petra Borsch


Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)