Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Sporting Almere wil komend seizoen gaan bouwen aan iets moois.

Slechte eerste helft basis voor nederlaag van gehavend Sporting Almere.

26 februari 2019

In de zondag vierde klasse F heeft Sporting Almere bij vv Zeist geen punt aan het duel kunnen over houden.

De ploeg van Sandor Augustijn moest deze middag te veel spelers missen en noodgedwongen spelers op stellen die afgelopen week weinig trainingsarbeid hadden verricht.

Op een niet al te beste grasmat gingen de twee ploegen van start. De thuisclub had al snel de zwakke plekken van Sporting bloot gelegd. Zeist wist in de eerste helft op 2-0 te komen uit dode spelmomenten, persoonlijke fouten en een slechte dekking waren daar de oorzaak van. Sporting probeerde wel om snel terug te komen maar was niet zuiver en geconcentreerd genoeg bij de mogelijkheden. Zeist drong steeds meer aan maar toch zou Sporting de “aansluiter” scoren door Mike Lochtenberg 2-1. Lang stond deze stand niet op het bord want door weer een slechte dekking kwam Zeist wel heel simpel op 3-1. Nog voor de rust lag ook nummer vier achter de Sporting doelman en liepen de Almeerders behoorlijk achter de feiten aan.

In de tweede helft direct twee wissels bij Sporting met het gevolg dat Sporting meer balbezit had en kansen creeerde. Helaas werden deze kansen niet benut en kon Zeist vrij simpel stand houden. Uiteindelijk maakte Sporting nog wel een tweede treffer door Sherwan Moustafa maar verder kwam men niet. Sporting zal zich moeten focussen door zoveel mogelijk duels nog te winnen zodat de middenmoot plaats gehandhaafd kan blijven zodat dit seizoen nog enige voldoening geeft.

Trainer Sandor Augustijn zag zijn team te gemakkelijk naar een nederlaag gespeeld worden,”Te weinig beleving en concentratie waren vandaag de oorzaken van dit verlies en ik moest te veel basis spelers missen” aldus een teleurgestelde coach. De eerst komende wedstrijd moet men op bezoek bij Majella.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)