Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • FC Almere maakt zich op voor na-competitie.

Snelle actie na klachten: CDA Flevoland tevreden over compensatie busabonnementen

19 juli 2017

De CDA-fractie in Provinciale Staten is tevreden met de compensatie van de busabonnementen in delen van Flevoland die sinds 1 juli flink duurder zijn geworden. Op kortere trajecten waren de abonnementen tot 70% in prijs gestegen, maar de provincie Flevoland heeft nu – mede na vragen van het CDA - bepaald dat deze reizigers moeten worden gecompenseerd.

Het was de bedoeling dat de nieuwe abonnementen tot prijsdalingen zouden leiden, maar het tegendeel voor veel reizigers was waar: reizigers op korte trajecten zoals Urk-Emmeloord of bij Dronten waren juist flink duurder uit.

Vragen
Mede dankzij vragen die het CDA vorige week aan het college van Gedeputeerde Staten heeft gesteld, heeft de provincie overleg gepleegd met busvervoerder Connexxion. Daarop is besloten dat de provincie reizigers compenseert die meer dan €12,- per maand méér kwijt zijn aan een abonnement. Het bedrag boven die 12 euro wordt gecompenseerd. Connexxion zal dit op zich nemen.

Toegankelijk
“Dit is een goede, snelle actie van de provincie,” zegt CDA-fractievoorzitter Chris Schotman. “Een toegankelijk OV voor zoveel mogelijk mensen is nu eenmaal het doel van deze coalitie. Nu worden reizigers – met name de scholieren – niet meer plotseling met een forse prijsstijging geconfronteerd.”

De compensatieregeling geldt in ieder geval tot 1 juli 2018. Tot die tijd gaan provincie en Connexxion het nieuwe tarievenstelsel evalueren. Op basis van de uitkomst ervan wordt de regeling mogelijk verlengd.


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)