Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Sporting Almere doet zichzelf te kort tegen Amsvorde. (1-1)

In de zondag vierde klasse heeft het Almeerse Sporting Almere tegen een van de titelkandidaten Amsvorde een uitstekende indruk achter gelaten.

De ploeg van trainer Sandor Augustijn speelde 1-1 maar had meer moeten krijgen. Een hardwerkend Sporting heeft Amsvorde vanaf het beginsignaal haar wil op gelegd. De Almeerders zaten direct goed in de wedstrijd en kregen ook aardig wat kansen. De thuisploeg kreeg weinig speelruimte en dat belemmerde de ploeg om hun eigen spelletje te spelen. Het vele balbezit van de gasten leidde de eerste helft niet tot doelpunten.

De tweede helft eenzelfde beeld en was het op de zware grasmat vaak moeilijk spelen. In de 50e minuut nam Sporting Almere dan toch verdiend de leiding door Joshua van Eibergen 0-1. De kansen die hierop volgde werden echter niet door de gasten benut. In de 75e minuut kwam dan toch de gelijkmaker van de thuisclub 1-1. Amsvorde ging nu meer aanzetten wat Sporting wel goed uitkwam gezien de counter mogelijkheden. Die kwamen er ook maar de precisie was niet aanwezig bij o.a. Bernio Dap, Romano Oehiers en Farrokh Labib . Niet veel later was het wel raak maar de scheidsrechter had een handsbal gezien en werd de goal geannuleerd. De twee ploegen bleven strijden voor elke meter maar het scoren bleek toch een te grote opgave. Het duel bleef dan ook op 1-1 steken waar de Almeerders het minst tevreden mee waren. Amsvorde blijft bovenin meedraaien en Sporting Almere klom een plek en staat nu op de achtste plaats.

Trainer Sandor Augustijn was tevreden over zijn ploeg, “Ze hebben gestreden voor elke meter alleen waren we niet altijd gelukkig in de afronding. Als collectief hebben we goed gespeeld wat vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden”, vond Augustijn.


Foto: Joshua van Eijbergen scoorde de enige Almeerse treffer.


Komende zondag is Sporting Almere vrij.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)