Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Sporting Almere wil komend seizoen gaan bouwen aan iets moois.

Sporting Almere lelijk onderuit tegen Aurora (4-7).

18 februari 2019

Na drie wedstrijden zonder puntverlies moest Sporting Almere gisteren toch de eerste nederlaag na de winterstop incasseren.

Zeker in de eerste helft kwam de ploegvan Sandor Augustijn maar langzaam op gang en had het geen antwoord tegen het sterk spelende Aurora. Vrijwel elke diepebal belandde bij de spits van de bezoekers die van de Sporting defensie weinig tegenstand kreeg en de gasten met de rust met 0-4 leidde.. Een gespeelde wedstrijd, zo dacht ook Aurora maar dat bleek nog lang niet het geval.

Na de rust stond er vreemd genoeg een heel ander Sporting Almere dat vooral mentaal veel sterker speelde. Er werd weer gestreden voor elke bal en al snel vond de ploeg twee maal het net van de tegenstander Mustafa Sherman was daar verantwoordelijk voor. De spanning leek weer helemaal terug en bij herhaling kwam Sporting dicht bij de aansluitingstreffer. Via een handsbal van Aurora belande de bal uiteindelijk op de stip, maar aanvoerder van Eijbergen verzuimde de penalty te verzilveren en daar waren de kansen van de thuisploeg wel mee verkeken. Aurora bleef sterk counteren en liep opnieuw met twee doelpunten uit. Sporting Almere hield het goede spel wel vast, en maakte nog twee goals via Bernio Dap en een fraaie treffer van Peter Engels, maar verder kwam de ploeg niet en was de ruime nederlaag een feit.

Sporting Almere kreeg veel te veel goals tegen en dat is niet de eerste keer dit seizoen. Men zal de resterende wedstrijden het accent meer op de verdediging moeten leggen om erger te voorkomen. Komende wedstrijd gaat de ploeg van coach Sandor Augustijn naar vv Zeist.

Foto: Sporting Almere had het moeilijk tegen Aurora, hier bereidt de spits de zoveelste goal voor.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)