Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Sporting Almere stelt tweede helft orde op zaken tegen DWSV (2-2).

11 februari 2019

In de zondag vierde klasse F heeft Sporting Almere tegen DWSV na een 2-0 achterstand toch nog een punt mee naar Almere kunnen nemen.

Zonder Bernio Dap en Sherwan Moustafa (ziek) begon Sporting gehavend aan dit duel. Op een zeer zwaar bespeelbaar veld hadden de Almeerders de eerste 10 minuten het betere van het spel maar de thuisclub kon uiteindelijk de schade beperkt houden. Na een verkeerde pass door het midden was het de thuisclub die hier wel raad mee wist en in de 40e minuut dan ook de leiding nam 1-0. Sporting had even geen antwoord maar kon tot de rust de schade nog beperkt houden.

Na de rust was het al in de 50e minuut 2-0 en zat de thuisclub op rozen. Sporting Almere kreeg steeds meer last van het zware veld en zag ook nog twee spelers door fysieke gesteldheid uitvallen en moest trainer Sandor Augustijn gaan improviseren. Sporting kwam echter goed terug en DWSV moest bij vlagen alle zeilen bij zetten om erger te voorkomen. Joshua van Eijbergen was doorgeschoven naar de spitspositie en dat was een goede set. Dezelfde van Eijbergen scoorde in de 70e minuut dan ook de aansluitingstreffer na goed werk van Peter Engels 1-2. Hierna werd het een open wedstrijd met kansen over en weer. DWSV had wel de 3-1 kunnen scoren maar de Sporting verdediging stond als een blok. De strijd werd nu harder met een onhandige actie van een DWSV speler die handtastelijk werd, maar de trainer van de thuisclub haalde deze speler direct uit het veld wat zeer verstandig was. Waar iedereen dacht dat de winst naar de thuisclub zou gaan kwam bedrogen uit want uitblinker Peter Engels was weer de man die Joshua van Eijbergen bediende die geen fout maakte en met een fraaie voetbeweging de verdiende 2-2 scoorde. Met nog een paar minuten te spelen hield Sporting stand en was deze mooie teamprestatie een feit. Trainer Sandor Augustijn: “De veerkracht en de inzet deed me goed, na de omzetting in het team pakte iedereen de draad weer goed op en was de puntenverdeling verdiend en hadden we weer goed gepresteerd tegen een medekoploper”aldus de coach die voor komend seizoen bijtekende bij Sporting Almere. Komende wedstrijd krijgt Sporting Almere Aurora op bezoek.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)