Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Suriname op bezoek bij EKVA

Op maandag 8 januari 2018 oefent het Surinaamse korfbalteam tegen EKVA. De wedstrijd wordt gespeeld om 20.45 uur. Het nationale team van Suriname wil deelnemen aan het WK 2019 in Zuid-Afrika, maar de ploeg moet zich hiervoor eerst kwalificeren en wil voorafgaand daarom graag veel oefenen.

De spelers en speelsters van Suriname spelen bij korfbalclubs in Nederland. Blauw-Wit (Amsterdam), Fortuna en Rohda zijn slechts een paar voorbeelden. Sommige van deze clubs spelen al jaren op het allerhoogste niveau in Nederland; de Korfbal League. Spelers in de Korfbal League zijn de wereldtop.

Op 18 augustus 2017 werd het land geaccepteerd als lid door de Internationale Korfbal Federatie (IKF). Suriname heeft sindsdien vele oefenwedstrijden gespeeld en speelt in de kerstvakantie op de Korfbal Challenge in Rotterdam tegen Portugal. Het team wil korfbal in Suriname verder ontwikkelen en wil misschien zelfs een gooi doen naar deelname aan het wereldkampioenschap van 2019 in Zuid-Afrika. Of dat gaat lukken is moeilijk in te schatten. Volgens bondscoach Riko Kruit is het mogelijk: “In Cali (Colombia) kunnen zich twee landen voor het WK kwalificeren. Eentje zal zeer waarschijnlijk de Dominicaanse Republiek zijn. De strijd om het andere ticket ligt redelijk open.” (interview met Marc Hoeben van Sportknowhowxl.nl)


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)