Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

SV Lelystad en Unicum verdelen de buit in spannend duel (2-2).

5 maart 2019

In een gezellige ambiance onder goede weersomstandigheden op een slecht veld werd de derby van Lelystad een wonderbaarlijk schouwspel met twee gezichten waarbij de balans na 99” weer in evenwicht was.

Liet de eerste helft geen twijfel bestaan over de terechte (2-0) voorsprong van de thuisploeg, in de tweede helft was het omgekeerd, een angstig SVL ging meer en meer achteruit en kwam in de wurggreep van de stadgenoot, de 2-2 in de allerlaatste seconden werd door de neutrale toeschouwer als terecht ervaren.

Waar verwacht mocht worden dat Unicum de underdog vanaf het begin “bij de keel” zou grijpen bleek dat alleen in de eerste zes minuten, SVL moest even in de achteruit en rond de 6” leek de droomstart voor de gasten bewaarheid, Melvin Spanhak tikte de 0-1 binnen maar de prima leidende scheidsrechter Weever had een overtreding geconstateerd en dus ging het feestje niet door, integendeel, Leibbrand c.s. maakten van de ontstane consternatie dankbaar gebruik door bliksemsnel te schakelen , helaas werd van de geboden ruimte onvoldoende gebruik gemaakt.

Na deze eerste schermutseling greep de thuisploeg het initiatief op imponerende wijze en bleek Unicum defensief af en toe een gatenkaas en als met name Achraf Hammouchi in de 9”en 16” ,op aangeven van de van den Anker Brothers over links en over rechts, zijn vizier scherper had afgesteld dan…… nu was het wachten tot de 19”, een prachtige lange trap van aanvoerder Daimy Leeuwendal plofte in het hart van de Unicum verdediging, de noeste werker Darryl van den Anker was er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren, keeper Schoonheim mocht vissen. (1-0).
De weifelende goalie, die verderop in de wedstrijd nog een bepalende rol zou spelen, mocht amper drie minuten later nogmaals de gang naar het net maken, een in de eerste helft prima acterende Oussama Selouani bracht behendig de bal bij Dyllan Lanser, de man met de fluwelen trap wist er wel raad mee. (2-0)
De SVL supporters wreven de ogen eens flink uit en konden het amper geloven, wat een luxe en dat al na een klein half uur, de TS van de gasten moest wel ingrijpen en bracht nog voor de thee Kappenberg voor Namnai en Spanhak verliet het veld voor Tjon Soei Tjoe, laatstgenoemde zou een ware plaag blijken voor gelegenheidsback Lemuel de Graav.
Zoals gezegd kwamen de gasten met name over de linkervleugel via Tjon Soei Tjoe en Osei steeds vaker gevaarlijk door en werd de moegestreden Lemuel de Graav vervangen door Adnane Ouhamid, in de 73” kon het blauwe kamp juichen, Hammouchi moest aan de noodrem tegen de snelle en behendige Tjon Soei Tjoe en deed dit binnen de beruchte witte lijnen. De topscoorder van 2G, Cees Toet, die in de wedstrijd weer uitstekend in bedwang werd gehouden door met name Cliff de Brons en Daimy Leeuwendal, kende geen twijfel en schoot beheerst binnen. (2-1), het hek leek van de dam.
Wanneer we het over gedrevenheid hebben kunnen we niet om Mike Schoonheim heen, heel ver voor zijn goal staand en verdedigend mee doen van links naar rechts, vlak voor de dug-out leverde dat hem geel op waarbij zelfs door enkelen werd gedacht aan rood en rond de 99” !! veroverde hij de bal aan de andere kant ter hoogte van de middellijn , zijn bliksemsnelle ingooi werd fraai meegenomen door Osei die de bal goed voor bracht bij de 2e paal, de kopbal van de zeker niet grote van der Veen was fraai en hard (2-2), het Unicum kamp ontplofte en even leek het er op alsof het kampioenschap binnen was, de scheidsrechter blies af.


Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)