Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

TEAM FRANC - Graduation Show 2018: Almeerders stellen expositie samen

TEAM FRANC is niet zomaar een graduation show. Het is een expositie die is samengesteld door bewoners van Almere. Samen met curator Fleurie Kloostra reden Almeerders Astrid, Cyrina, Hong, Ingrid, Marjan, Sandra, Sandra en Thomas half Nederland door om de eindexamenexposities op vier kunstacademies te bezoeken. Hun opdracht: haal de meest indrukwekkende jonge kunstenaars van dit moment naar Almere.

Democratisch tentoonstellingsmodel
Voor het vijfde jaar op rij presenteert Corrosia Theater, Expo & Film werk van net afgestudeerde kunstenaars, geselecteerd door inwoners van Almere. In dit democratisch tentoonstellingsmodel werken professionals en niet-professionals samen om tot een uniek resultaat te komen. De acht Almeerse gastcuratoren hebben zich aangemeld na de oproep ‘word kunstkenner in één dag’ en zijn geselecteerd om met burgemeester Franc Weerwind op pad te gaan als TEAM FRANC.

De Almeerse curatoren bezochten deze zomer eindexamenexposities van Academie Minerva in Groningen, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Na verhit en rijp beraad onder leiding van team captain burgemeester Franc Weerwind selecteerden zij werk van acht kunstenaars voor TEAM FRANC - Graduation Show 2018 in Corrosia, een spannende tentoonstelling die bruist van de ambities. Met werk van: Alexander van Bakel, Yusuf Deniz, Alessa Joseph, Judith Roux, Joana Schneider, Jakub Valtar, Yvette Wehkamp en Maya van Wingerden.

Feestelijke opening TEAM FRANC - Graduation Show 2018
Zaterdag 13 oktober 2018 - 16 u door burgemeester van Almere Franc Weerwind. De tentoonstelling is daarna tot en met 19 januari 2019 elke dinsdag tot en met zaterdag van 12 tot 17 uur te bezoeken. Toegang gratis. Corrosia Theater, Expo & Film, Markt 43, 1354 AP Almere Haven
Kijk voor meer informatie op www.corrosia.nl

Afbeelding: TEAM FRANC © Herman van Bostelen


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)