Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Theaterfestival 2 Turven Hoog voortaan in paasweekend

Na een succesvol festival in het najaar van 2017, is 2 Turven Hoog nu al terug met een nieuwe (19e!) editie. Het avontuurlijkste theaterfestival voor kinderen van 0 t/m 6 jaar verhuist permanent naar het Paasweekend (er komt dus geen festival in het najaar van 2018) en vindt dit jaar plaats in Corrosia en de nieuwe bibliotheek. Nieuw zijn de voorstellingen en installaties speciaal voor baby’s vanaf 3 maanden en hun ouders op zondag 1 april.

Festival 2 Turven Hoog brengt van oudsher voor de allerkleinsten de mooiste theater-, dans-, muziek-, en muziektheatervoorstellingen uit Nederland en Europa naar Almere. Zintuigen prikkelend en interactief theater met bijzondere en vaak nieuwe - speciaal voor het festival ontwikkelde - voorstellingen.

Babydag
Zelfs met je kersverse spruit kun je op 2 Turven Hoog al genieten van theater. Want voor de allerallerkleinsten vanaf 3 maanden zijn er op zondag 1 april (eerste paasdag) diverse voorstellingen en installaties. De muzikale installatie Woodpecker, van het Belgische gezelschap Klankennest bijvoorbeeld, laat de kinderen luisteren, voelen, spelen, hangen en kruipen. En in BB van Wonderland Collectief worden zachte klanken en clowneske en muzikale bewegingen gecombineerd met improvisatie op basis van de bewegingen en geluiden die de kinderen maken. Daaruit ontstaat een ontroerende en unieke dialoog tussen artiesten, baby’s en hun ouders.

Ook voor oudere kinderen heeft het festival weer van alles in petto. Kom bouwen in Stip it, zoek het geluid in het spannende Labyrint, geniet van twee dansers en een acrobaat die alles doen om hun evenwicht te bewaren in de dansvoorstelling Tre ben (drie benen), beleef de wereld in een klein insectenjasje in Do re mier of ontdek hoe een das het kabaal in zijn hoofd tot bedaren brengt in Hoe licht kan een wolk zijn. Als kers op de taart zijn er op alle locaties installaties waar je aan mag voelen en eindeloos in kunt spelen.

Programma, locaties en kaartverkoop
2 Turven Hoog vindt plaats in Corrosia in Almere Haven en in de nieuwe bibliotheek in Almere Haven en Almere Stad. Kaarten voor de voorstellingen zijn te koop via de kassa en de website van Corrosia en de nieuwe bibliotheek. Naast Almere is het festival van 28 maart t/m 8 april te bezoeken in Amsterdam, Haarlem
en Den Haag. Kijk voor het volledige programma op www.2turvenhoog.nl.

Foto's: Woodpecker - Klankennest
Stip it_Cie sQueezz en Beeldinstituur Smits_foto Moon Saris


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)