Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Tijdrit Almere belooft groot spektakel en snelle tijden

Meer dan 500 individuele tijdrijders en 70 teams van vier tijdrijders staan aanstaande zaterdag, 31 maart, aan de start van de Tijdrit Almere. Niet voor niets belooft dit jaarlijkse wielerevenement dan ook een enorm spektakel te worden. In de polder tussen Almere en Zeewolde is een prachtige ronde van 21 kilometer uitgezet. Dit parcours wordt, afhankelijk van de gekozen afstand, één of twee keer afgelegd.

Deelnemers kunnen namelijk kiezen uit 21 of 42 kilometer. Speciaal voor kinderen is er een kleinere ronde van 5.5 kilometer uitgestippeld. Naast de individuele afstanden is er ook een Team Time Trial. In deze ploegentijdrit over 21 kilometer wordt er gereden in teams van 4 wielrenners, waarbij uiteindelijk de tijd van de snelste drie rijders geldend is.

Net als tijdens voorgaande edities wordt er gestart vanaf de Tureluurweg. En ook dit jaar weer zullen er niet alleen recreanten, maar ook professionele tijdrijders uit binnen- en buitenland aan de start staan. Voor veel renners is deze wedstrijd een mooie test om te kijken hoe het er zo vroeg in het (triathlon)seizoen met de vorm voor staat, maar reken er maar op dat snelheden van tegen de vijftig kilometer per uur geen uitzondering zullen zijn. Spektakel gegarandeerd!

Nieuw dit jaar: rondom het start-/finishgebied is er dit jaar een heuse expo waar toonaangevende wielermerken hun producten zullen tonen. Er worden onder andere fietsen verkocht, kleding en accessoires.

Inschrijven voor de tijdrit kan nog via de website van het evenement (www.tijdritalmere.nl) of op de wedstrijddag zelf.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)