Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • SC Buitenboys laat Laren’99 er met de winst vandoor gaan 2-4.

Tips van Almeerse energiecoaches

6 oktober 2017

Op 12 oktober 2017 organiseert het Cliënten Beraad Almere een Beraadsgroep over energiekosten. Almeerse energiecoaches zullen de deelnemers bespaartips aan de hand doen om zo het wonen betaalbaar te houden.
Na de pauze is er ruimte voor andere zaken die te maken hebben met het minimumbestaan in Almere.

Energielasten
Wonen kost geld. Huurtoeslag zorgt er voor dat de hoge Almeerse huren betaalbaar blijven. Een energietoeslag voor de stijgende energiekosten bestaat niet. Wie betaalbaar en enigszins aangenaam wil wonen doet er goed aan om niet te veel energie te verbruiken.

Energiecoaches
Almere wil in 2022 energieneutraal zijn. Het bewonersplatform AlmeerMinder hebben in samenwerking met de gemeente Almere energiecoaches opgeleid. De coaches geven tips over besparingen die ieder huishouden zelf kan realiseren. Huurders van Ymere kunnen een afspraak maken met een energiecoach en ontvangen dan een bespaarbox met materiaal om de energierekening te temperen.

Tips
De Almeerse energiecoaches Ilse, Wouter en Monica zullen de deelnemers aan de Beraadsgroep in oktober voorzien van tips om te bezuinigen op energiekosten. Daarmee kan Almere een beetje energieneutraler worden en gaan de totale woonlasten wat omlaag. Zo draagt een noodzakelijk kwaad voor de smalle beurs bij aan de gemeentelijke milieudoelstelling.

Beraadsgroep
Almeerders met een laag inkomen zijn tijdens de Beraadsgroep op 12 oktober 2017 van harte welkom. De bijeenkomst begint om 13.30 uur in buurthuis ‘t Kardoes. Dat buurthuis staat in de Staatsliedenwijk van Almere Stad. Het CBA vergoedt elke deelnemer vier euro voor gemaakte onkosten en zorgt voor een kop koffie of thee.

Actualiteit
Na het informatieve deel van de Beraadsgroep is er ruimte voor de actualiteit van het minimale bestaan. Daarvoor is het rondje "klachten, wensen en verlangens". Iedere deelnemer krijgt de mogelijkheid om zijn of haar vragen te stellen.

Informatie
Belangrijke opmerkingen van deelnemers aan de Beraadsgroep worden in het Cliënten Beraad Almere besproken. Individuele hulpvragen kan het CBA niet in behandeling nemen. Daarvoor wijst het CBA op Almeerse hulpverleners die hulp verlenen bij individuele problemen.Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)