Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Topseizoen voor inline-skater Bret Groot.

Inline-skater Bret Groot uit Almere heeft dit seizoen definitief zijn naam gevestigd.

De 14-jarige Groot kan nu al terugkijken op een prima seizoen, omdat hij tijdens het NK alles won wat er te winnen viel. In de Kadetten-klasse, dat is voor de leeftijdscategorie t/m 14 jaar, grossierde hij in nationale titels: hij won in totaal zes keer goud.

Volgens coach Sander Lamme van de regio-selectie Midden Nederland is Groot een enorm talent: "Hij wil alles winnen. Hij is sterk en heeft een prima conditie. Wel moet hij werken aan zijn topsnelheid en moet hij meer met een 'ronde' rug gaan rijden om blessures te voorkomen".

In de toekomst zal Groot moeten kiezen wat zijn specialisatie zal worden bij het inline-skaten: de sprint of de meer lange afstanden. Volgens zijn coach Lamme is Groot het meest geschikt om te gaan excelleren op de lange afstanden. De trainer denkt dat Groot, mits hij zich goed blijft doorontwikkelen, in de subtop van Europa kan gaan eindigen.

In augustus staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor Groot: dan neemt hij in het Belgische Oostende deel aan een Europacupwedstrijd.

Bron: Omroep Flevoland.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)